logo

Çamlıca Kulesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Katıldığı Törenle Açıldı

Çamlıca Kulesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Katıldığı Törenle Açıldı

Televizyon Ve Radyo Kuruluşları İle Haberleşme Operatörlerine Hizmet Sağlayacak, İstanbul’un En Yüksek Yapısı “Çamlı Kulesi” Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Katılımıyla Açıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Televizyon ve radyo medya kuruluşları ile haberleşme operatörlerine Çamlıca Verici Tesisi olarak ve turistik amaçla hizmet verecek olan Çamlıca Kulesi hizmete girdi.

ÇAMLICA KULESİ İSTANBUL’A YENİ BİR GÜZELLİK KATACAK

İstanbul’un en yüksek yapısı olan Çamlıca Kulesi Açılış Töreni‘nde konuşan Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kulenin İstanbul’a yeni bir güzellik katacağına inandığı belirterek, Çamlıca Verici Tesisi’nin şehrin önemli bir sembolü olduğunu ve temelinin atıldığı günden bu yana kulenin yükselişini büyük bir heyecanla izlediklerini kaydetti.

“ÇAMLICA KULESİ TÜM DÜNYAYA ÖRNEK TEŞKİL EDECEK BİR PROJE”

Televizyon ve radyo medya kuruluşları ile haberleşme operatörlerine hizmet sağlayacak Çamlı Kulesi’nin hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sadece Türkiye’ye değil tüm dünyaya örnek teşkil edecek bir projeyi başarıyla hayata geçirdiklerini ifade ederek, Büyük Çamlıca Camii’nin kıble tarafındaki görüntü kirliliğinin ve işgalin Çamlıca Kulesi ile giderildiğine dikkat çekti.

KULE SAYESİNDE ÇAMLICA’DA GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİNE SON

Açılışı yapılan “Çamlıca Kulesi”nden 100 kadar radyonun yayın yapabileceğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, şartların müsait olursa ülke genelinde yaygınlaştırmayı planladıklarını kaydederek; “İletişim ve yayıncılık faaliyetlerinde tek verici tesisi modeline geçtiğimiz bu kule sayesinde Çamlıca’da görüntü kirliliğine son verdi.” Dedi.

DENİZ SEVİYESİNDEN İTİBAREN 587 METRE YÜKSEKLİK

Boğaz’a hâkim bir manzaranın üzerinde, deniz seviyesinden itibaren 587 metre uzunluğa sahip olan Çamlıca  Kulesi’nin, aynı zamanda İstanbul’un en yüksek yapısı unvanına da sahip olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açılamada, “Dünyada ilk defa 100 radyonun frekansları birbirine karışmadan aynı anda yayın yapabileceği teknolojik alt yapıya sahip kulemiz, sayısal ve karasal yayın hizmetlerini birlikte verebilecektir. Kule bünyesindeki sosyal tesislerin de Türk turizmine önemli katkılar sağlayacağı açıktır. Böylesine önemli işlevlere sahip Çamlıca Kulesi’nin inşasında emeği geçen tüm kurumlarımızı, yüklenici firmadan mühendisinden işçisine kadar herkesi tebrik ediyorum. Bu kuleden yayınlarını sürdürecek medya kuruluşlarımıza, haberleşme şirketlerimize özellikle başarılar diliyorum.” İfadelerini kaydetti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ