logo

Çanakkale Ayvacık Sallandı İzmir ve İstanbul’da Hissedildi

Çanakkale Ayvacık Sallandı İzmir ve İstanbul’da Hissedildi

Çanakkale Ayvacık’ta Tartışık merkezli 5.0 büyüklüğünde deprem yaşandı. Ayvacık’ta meydana gelen deprem İstanbul başta olmak üzere Bursa ve İzmir’de de hissedildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Çanakkale Ayvacık’ta yaşanan depremin ardından Kandilli Rasathanesi’nden de depremin merkez üssü ve büyüklüğü ile ilgisi son dakika açıklaması geldi. KRDAE, Deprem İzleme Merkezi (BDTİM) verilerine göre deprem 20 Şubat 2019 akşamı Saat 21:23:27 Çanakkale Ayvacık Tartışık merkezli 5.0 büyüklüğünde meydana geldi

Çanakkale Ayvacık’ta meydana gelen deprem İstanbul başta olmak üzere Bursa ve İzmir’de de hissedildi.

İstanbul Valiliği, “Deprem sonucu ilimiz dahilinde herhangi bir olumsuzluk bulunmadığı bilgisi alınmıştır.” Açıklaması yaptı.

Merkez Üssü Çanakkale Ayvacık’ta meydana gelen deprem ile ilgili açıklama geldi. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan yaptığı açıklamada 5.0 büyüklüğünde depremin 45 saniye sürdüğünü açıkladı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme Ve Değerlendirme Merkezi (BDTİM) verilerine göre, 20 Şubat 2019 akşamı Saat 21:23:27 Çanakkale Ayvacık Tartışık merkezli deprem meydana geldi. Aynı verilere göre, 20 Şubat 2019 akşamı Saat Çanakkale Ayvacik merkezli 3.6 şiddetinde deprem kaydedildi.

MERKEZ ÜSSÜNÜ AYVACIK İLÇESİ TARTIŞIK KÖYÜ 3,5 KM YAKINI

Çanakkale Valiliği tarafından deprem ile ilgili yapılan ilk açıklamada; “İlimiz Ayvacık ilçesinde 20 Şubat 2019 Çarşamba günü saat 21:23’te 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. AFAD Deprem Dairesi Başkanlığının merkez üssünü Ayvacık ilçesi (Tartışık köyüne 3,5 km uzaklıkta) olarak saptadığı deprem, yerin 5,95 kilometre derinliğinde meydana gelmiştir. Meydana gelen depremin ardından İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi (AADYM) acilen toplanmış olup, depremle ilgili gerekli çalışmalara başlanmıştır. İlçe Kaymakamlıkları, AFAD, Emniyet, Jandarma, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Muhtarlarca bölgede yapılan taramalar neticesinde ilk belirlemelere göre herhangi bir can kaybı meydana gelmediği anlaşılmıştır. Taramalar neticesinde ilk gelen bilgilere göre deprem nedeniyle Ayvacık ilçesine bağlı bazı köylerde eski ve oturulmayan binalarda kısmi çatlaklar oluştuğu bilgisi alınmıştır. Ayrıca, Ayvacık’ta 10’a yakın vatandaşımızın deprem korkusuyla hastaneye başvurduğu bilgisi alınmış olup, merkez ve diğer ilçelerimizde deprem nedeniyle hastanelere herhangi bir başvuru olmamıştır.” İfadelerine yer verildi.

3,6 İLE 1,0 ARASINDA 46 ADET ARTÇI

Çanakkale Valiliği, tarafından yapılan son açıklamada ise şu ifadeler yer aldı:
“Depremin ardından bölgede büyüklükleri 3,6 ile 1,0 arasında 46 adet artçı deprem meydana gelmiş olup, deprem aktivitesi takip edilmektedir.”

İlçe Kaymakamlıkları, AFAD, Emniyet, Jandarma, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Türk Kızılay’ı, UMKE ve Muhtarlıklarca bölgede yapılan çalışmalara göre herhangi bir can kaybı meydana gelmediği anlaşılmış olup, Ayvacık’ta 15, Merkezde ve diğer ilçelerimizde 6 vatandaşımızın deprem korkusuyla hastaneye başvurduğu bilgisi alınmıştır.

Depremin ardından Ayvacık ve köylerinden elde edilen saha tarama bilgilerine göre; Adatepe köyünde 2 konutun; Ahmetçe köyünde 1 cami, 1 okul, 8 boş bina ve 12 konutun; Akçin köyünde 1 ahır ve 3 konutun; Baharlar köyünde 2 konutun; Çaltı köyünde 3 konutun; Dibekli köyünde 1 boş bina ve 8 konutun; Güzelköy köyünde 7 konutun; Kayalar köyünde 7 boş bina ve 6 konutun; Kısacık köyünde 6 konutun; Sazlı köyünde 4 ahır, 1 cami, 9 boş bina ve 5 konutun; Misvak köyünde 1 konutun ve Süleymanköy köyünde 2 konutun; duvarlarında çatlaklıklar, eski ve boş binalarda duvar yıkılmaları ve hasarlar olduğu ön bilgi olarak elde edilmiştir.

Ayvacık Kaymakamlığınca tertip edilen ekipler mahallinde çalışmalarına devam etmektedir. 21 Şubat 2019 Perşembe günü günün ağırmasıyla birlikte bölgede Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü teknik elemanlarından oluşan 8 ekiple ön hasar tespit çalışmalarına başlanılacaktır.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ