logo

Canan Kaftancıoğlu’na 9 Yıl 8 Ay 20 Gün Hapis Cezası

Canan Kaftancıoğlu’na 9 Yıl 8 Ay 20 Gün Hapis Cezası

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu 7 yıl önceki sosyal medya paylaşımları nedeniyle beş ayrı suçlamadan toplamda 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezasına mahkum edildi.

Yargılamayı yapan İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin Canan Kaftancıoğlu’na verdiği 5 ayrı cezada herhangi bir indirime gitmediği belirtildi.

İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti Kaftancıoğlu’nun okuduğu şiir ile mahkeme heyetine karşı olumsuz bir tutum sergilediğinin aktarıldığı kararda indirim yapılmasına yer olmadığı kaydedildi.

Heyet, Kaftancıoğlu’nun tutum ve davranışlarının, kişilik özellikleri ve pişmanlık göstermediğini belirterek verdiği tüm cezalarda hükmün açıklanmasına yer olmadığına hükmetti.

5 AYRI SUÇTAN 9 YIL 8 AY 20 GÜN HAPİS

Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti Canan Kaftancıoğlu’nun “Silahlı terör örgütü propagandası yapmak” suçunu işlediğinin sabit olduğunu belirterek, Kaftancıoğlu’nun, silahlı terör örgütünün cebir ve şiddet içeren yöntem ve ideolojisini meşru gösterir kastı olduğunu öne sürdü.

Heyet; suçun işleniş biçimi, suç konusunun önem ve değeri gerekçesiyle Kaftancıoğlu’na 1 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Kaftancıoğlu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik eleştirilerini ise “Kamu görevlisine alenen hakaret” olarak değerlendiren mahkeme heyeti, bu suçlamadan ise Kaftancıoğlu’nu 1 yıl 6 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı.

Heyet, “Cumhurbaşkanı’na alanen hakaret” suçlamasından ise Kaftancıoğlu’na 2 yıl 4 ay hapis cezası verirken, “Türkiye Cumhuriyet’i devletini alenen aşağılama” suçlamasından ise 1 yıl 8 ay hapis cezasına hükmetti. Kaftancıoğlu, “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek” suçlamasından ise 2 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

KAFTANCIOĞLU’NA VERİLEN KARAR İSTİNAFA GÖTÜRÜLECEK

7 yıl önceki sosyal medya paylaşımları nedeniyle beş ayrı suçlamadan toplamda 9 yıl 8 ay 26 gün hapis cezası hükmedilen CHP İstanbul İl Başkanı Candan Kaftancıoğlu’na verilen kararın istinafa götürüleceği belirtiliyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ