logo

İBB Başkanı Kadir Topbaş İstanbul’daki Çankırılılarla Buluştu

İBB Başkanı Kadir Topbaş İstanbul’daki Çankırılılarla Buluştu

kadir topbas-candef_55

İBB Başkanı ve yeni dönem Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadir Topbaş, Topkapı 1453 Tesisleri’nde düzenlenen akşam yemeğinde Çankırılılar ile buluştu

Recep Kenan/itvhaber.com

İBB Başkanı ve yeni dönem Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadir Topbaş, İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) yönetimi ve İstanbul’daki Çankırı derneklerinin yöneticileri ve temsilcileri ile buluşturan akşam yemeği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Topkapı 1453 Tesisleri’nde gerçekleşti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Topkapı 1453 Tesisleri’nde gerçekleşen İBB Başkanı ve yeni dönem Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadir Topbaş’ın Çankırılılar ile buluşmasını sağlayan yemekli toplantıya İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkanı Zekeriya Açıkgöz ile birlikte Çankırıspor Başkanı sevda Karaali, İstanbul’da önde gelen Çankırılı bürokrat ve iş adamları, Ak Parti il ve ilçe yönetiminde yer alan Çankırılılar, Ak Parti’nin Çankırılı Belediye Meclis Üyesi adayları, sayıları 131 olan İstanbul’daki Çankırı birlik ve derneklerin yöneticileri ve 1500’e yakın Çankırılı katıldı.

İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkanı Zekeriya Açıkgöz’ün açılış konuşmasından sonra kürsüye gelen İBB Başkanı ve yeni dönem Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadir Topbaş Çankırılılara hitaben bir konuşma yaptı.

“O Bir İstanbullu, O Bir İstanbul Beyefendisi, O Bir İstanbul Sevdalısı, O İstanbul’un Kadir Abisi, O İstanbul’un Mimarı, O Çankırılılar’ın Eniştesi, O Çankırı’nın Damadı” sözleri ile konuşmasına başlayan İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkanı Zekeriya Açıkgöz, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü ve Niğde’deki terör saldırısı ile ilgili mesajını ifade etti.

İstanbul’da 150 bini seçmen, 250 bin Çankırılı

İstanbul’da 39 ilçede 150 bini seçme ve seçilme özelliğine sahip yaklaşık 250 bin Çankırılının, ülkenin birlik ve beraberliğinin çimentosu, sofraların tadı ve tuzu olduğuna dikkat çeken Zekeriya Açıkgöz, vatanını, milletini seven her daim devletinin yanında olan bunu da her seçim ortamda gösteren bir vilayet olduklarının altını çizdi.

Siyasette ve Bürokraside Daha Fazla Temsil

İstanbul’da; Federasyon, Vakıf ve sayıları 131’e ulaşan derneklerle teşkilatlanan İstanbul’daki Çankırılıların sayısı, Çankırı’nın il-ilçe ve bütün köylerinde yaşayanların sayısının neredeyse iki katını oluşturduğunu ve İstanbul’un demografik yapısında 22 sırada yer aldığını belirten Açıkgöz, Çankırılıların bu güne kadar yönetimde yeterince temsil edilemediklerini ifade ederek; siyasette ve bürokraside daha fazla yer almak istediklerini söyledi.

İstanbul’a Hizmet İçin, İstanbul’u Özümsemek Gerekir

“İçinde bulunduğumuz-yaşadığımız-havasını-suyunu teneffüs ettiğimiz İstanbul, sadece bir şehir değildir. İstanbul; hakikati olan, felsefesi olan, kimliği olan bir şehirdir” diye konuşan İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkanı Zekeriya Açıkgöz, “İstanbul’a hizmet etmek için İstanbullu olmak, İstanbul’u özümsemek gerekir” dedikten sonra sözlerine şöyle devam etti;

“İstanbul, medeniyetler inşaa edecek birikime sahip olan, insanlığa istikamet gösteren, gönüllerin başkenti, şehirlerin efendisi bir şehirdir. İstanbul, Mekke ile Medine ile, Kudüs ile aynı hizaya yazılan, yüce peygamberimizin hadisi şeriflerine mazhar olan bir şehirdir. İstanbul, medeniyetler inşaa eden bir şehirdir, İstanbul, dik duran bir şehirdir. İstanbul, örnek alan değil, dünyada örnek alınan bir şehirdir.

İşte böylesine önemli bir şehirde yaşıyoruz ve böylesine önemli bir şehirde çalışıyoruz, üretiyoruz ve güzel ülkemizin gelişmesine katkıda bulunuyoruz. Böylesine aziz ve kutlu i bir şehir olan güzel İstanbul’umuzda bizlere 10 yıldır başarılı hizmetler veren saygıdeğer Büyükşehir Belediye Başkanımızı İstanbul’da yaşayan insanların hayatını kolaylaştırıcı hizmetler verdiği için seviyoruz.

Yıllardır belediye bütçesinden en büyük payı ulaşım sorununa harcadığı ve ulaşım sorununu çözmek için canla başla çalıştığı için seviyoruz. Her yere metro – her yerde metro sloganı ile İstanbullulara hızlı-etkin ve güvenilir ulaşım imkanı sundukları için seviyoruz.Eğitime ve öğretime büyük hizmetler vererek her ilçeye okullar-spor tesisleri yaptığı ve biricik yavrularımızın eğitimine katkıda bulundukları için seviyoruz.Daha güzel ve yaşanabilir bir İstanbul inşaa etmek amacıyla daha çok yeşil alan ürettiği-park ve bahçeler yaptığı için seviyoruz.

Çankırı’nın İnsanları Ezakar, Vefakar, Cefakar

Biz Çankırılılar olarak her daim tek vatan, tek bayrak, tem millet ve tek devlet’ten asla ödün vermedik ve de vermeyiz. Bizim düsturumuz, yolumuz budur. Son 50 yılın en önemli bir seçimi ile karşı karşıyayız. Çankırı’nın ezakar, vefakar, cefakar insanları dün olduğu gibi, bugün de kendisine hizmet edenleri, kendisi ile aynı dili konuşanları, kendisine değer verenleri asla yalnız bırakmayacaktır”

Çandef Genel Başkanı Zekeriya Açıkgöz konuşmasının sonunda: “Büyükşehir Belediye Başkanı ve Çankırılılar’ın Eniştesi Dr. Kadir Topbaş’a İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu (ÇANDEF) nezdinde Çankırılı derneklerimize ve hemşehrilerimize yönelik verilen bu akşam yemeğinden dolayı şahsım, yönetim kurulum ve Çankırılı sivil toplum kuruluşları olarak size şükranlarımızı sunuyoruz. Atalarımızın ifadesiyle diyoruz ki; ”Tarlada izi olanın harmanda, hasatta da yüzü olur” dedi. Başkan Kadir Topbaş’a başarı dileklerinde bulunarak bu seçimlerin, aziz İstanbul’umuza, Çankırımıza, ülkemize ve tüm İslam alemine hayırlar,bereketler getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

Çankırılılar Eniştelerini Bağırlarına Bastı

Gecenin ev sahibi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, Ak Parti İstanbul BB Başkan Adayı ve aynı zamanda Çankırı’nın damadı Dr. Mimar Kadir Topbaş da yaptığı konuşmasında, seçim çalışmaları sebebiyle Trakya Bölgesi’nden geldiğini, Çankırı’nın kızı – Eşi Özleyiş Topbaş hanımın bu sebeple bu yemeğe katılamadığını, başarının arkasındaki en büyük payın Çankırılı olan eşine ait olduğunu söyledi. Başkan Topbaş, salonu dolduran büyük kalabalıktan son derece mutlu olduğunu, Çankırılıların eniştelerini bağırlarına bastığını ve sevgilerini gösterdiğini ifade etti. Başkan Topbaş, Büyükşehir Belediye Başkanı olarak İstanbullular’ın hizmetine sunduğu projeler ve yeni dönemde gerçekleştirmeyi hedefledikleri projeler hakkında bilgi verdiği konuşmasında, son yılların en önemli seçimi ile karşı karşıya olduklarını ve Çankırılı hemşehrilerinden eniştelerine bu seçimde de oy isteyerek, “Çankırılılar bugüne kadar çok büyük çoğunlukla her daim bizim yanımızda olmuştur. Bundan sonra da öyle olacağına inancım tamdır. Çankırılılar hizmet üreten ile laf üretenleri çok iyi ayırt edecek niteliğe sahiptir” dedi.

Çankırılılarla Tekrar Buluşma, Çankırı’yı Ziyareti

Başkan Kadir Topbaş ayrıca; “Salondaki coşku ve kalabalığın kendisini çok mutlu ettiğini ve eşinin de katılımıyla bu güzel toplulukla en yakın zamanda bir de kahvaltılı programda bir araya gelmeyi arzu ettiğini ifade etti. Ayrıca en yakın zamanda da bir Çankırı ziyareti planladığını söyleyen Başkan Topbaş, İstanbul’daki Çankırılı sivil toplum kuruluşlarının daha etkin hizmet verebilmeleri amacıyla hemşerilerinin daha fazla katkıda bulunmalarını, kendilerinin de bu konuda destek olacaklarını” ifade etti.

Gecenin sonunda İBB Başkanı Kadir Topbaş’a İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkanı Zekeriya Açıkgöz,  Çankırıspor Başkanı Sevda Karaali tarafından Çankırıspor forması, kaşkolu ve Topbaş’ın portre resminin de yer aldığı çeşitli hediyeler verildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ