logo

ÇANDEF, İstanbul Siyasetine Yön Verecek Çankırılı Adayları Buluşturdu

ÇANDEF, İstanbul Siyasetine Yön Verecek Çankırılı Adayları Buluşturdu

Candef,ÇANDEF, İstanbul siyasetine yön vermeye aday Çankırılıları tanıştırmak ve kaynaştırmak amacı ile Zeytinburnu’nda kahvaltılı toplantı düzenledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) İstanbul siyasetine yön vermeye aday siyasi parti aday ve aday adaylarını tanıştırmak ve kaynaştırmak amacı ile Zeytinburnu’nda kahvaltılı toplantı düzenledi.

İstanbul’un çeşitli ilçelerinden yerel yönetim kadrolarına aday Çankırılı belediye başkan adayı, aday adayları ve belediye meclis üyeleri aday adaylarını bir araya getirip tanışma ve kaynaşmalarını amaçlayan toplantı Zeytinburnu’nda gerçekleşti.

Çeşitli siyasi partilerden yerel seçimlerde Çankırılı 3 Belediye Başkan aday adayı, 1 Belediye Başkan adayı ve 46 meclis üyesi aday adayı seçimlere katılıyor.

İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) İstanbul’da yerel yönetime katılmak için seçimlere girecek olan başkan adayı ve aday adayları ile meclis üyesi aday adaylarını tanıştırmak ve desteğini göstermek amacı ile yapılan toplantıya aday, aday adayları ile birlikte; İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkanı Zekeriya Açıkgöz, Çankırı Vakfı Başkanı Eşref Harmandar, Vakıf ve ÇANDEF yöneticileri ve yönetim kurulu üyeleri ile davetliler katıldı.

Biz Çankırılılar Siyasetin Neresindeyiz?

Toplantıda konuşan İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkanı ve Ak Parti Sultanbeyli Belediye Başkan Aday Adayı Zekeriya Açıkgöz, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinin yerel seçimden öte önem taşıdığına işaret ederek; Türkiye, İstanbul, ilçeleri ve bölgesi için önem arz eden seçimlerin Çankırı için de önem arz ettiğini söyledi.

İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkanı ve Ak Parti Sultanbeyli Belediye Başkan Aday Adayı Zekeriya Açıkgöz 30 Mart 2014 yerel seçimlerinin Çankırı için önemini de anlattığı konuşmasında şunları söyledi;

“Biz Çankırılılar olarak bu siyasetin neresindeyiz? Ne kadar temsil ediliyoruz? Bunları bir irdelememiz noktasında sizlerle bir hasbi hal edelim, tanışalım, kaynaşalım diye bu programı düzenledik. Dolayısıyla sizleri de davet ettik. Katılımızdan dolayı teşekkür ederiz.

Siyaset yerelden başlıyor. Yerelde ne kadar güçlü iseniz, genelde de o kadar güçlüsünüz. Abraham Lincoln’un bir sözü var. Diyor ki; ‘siyaseti kirli bir iş olarak görüpte uzak kalır, siyasete girmezseniz ömür boyu kirli insanlarla yönetilmek zorunda kalırsınız’ Biz Çankırılılar olarak siyasette hep geri planda kaldık. Milli manevi değerlere sahip bir milletiz. Tek bayrak, tek vatan, tek millet diyen partilere oy verdik. Biraz da seçen değil de seçilenler kategorisinde olmamız gerekiyor. Bu konuda İstanbul’da geçmişe nazaran büyük bir ivme var. Şu anda elimdeki kayıtlara göre; İstanbul’daki 39 ilçede 32 belediye başkan aday adayımız var. Bir de belediye başkan adayı var. Ben Sultanbeyli Ak Parti Belediye Başkan aday adayıyım, Saadet Partisi Gaziosmanpaşa Belediye Başkan adayı arkadaşımız da aramızda. Av. Fatih Erol Gaziosmanpaşa belediye başkan aday adayıdır. Kendisi İstanbul dışında olduğu için katılamadı. Ayrıca değişik siyasi partilerden 46 belediye meclisi aday adayı arkadaşımız var. İstanbul’daki ilçelerimizden resmi başvurusunu yapmış arkadaşlarımız bunlar. Geçmiş yılları irdelediğimizde oransal olarak oldukça güzel bu durum. Bu aday adaylarını da adaylığa taşımak gerekiyor. Bu yolda emek harcayan resmi başvurusunu yapan bütün arkadaşımızın bölgelerimizden adaylıkları kabul olur. Benim de içinde bulunduğum bütün aday adaylarımızın ilçelerinde seçilme imkanı olur. İnşallah hep birlikte siyasette hem bölgelerimize hem de Çankırı’mıza hizmet etme imkanı buluruz‘’

Vakıflar aracılığı ile Çandef’in kullanacağı tarihi eserin restarosyonunun sürdüğünü, Fatih – Horhor‘daki bu yapının yakında hizmetlerine gireceğini duyuran ÇANDEF Genel Başkanı Zekeriya Açıkgöz, bu konuda desteklerinden dolayı Çankırı Vakfı Başkanı Eşref Harmandar ve yönetimine teşekkür etti.

Çandef Genel Başkan Zekeriya Açıkgöz’ün konuşmasını takiben aday, aday adayları ve davetliler kısa birer tanışma konuşması yaptılar.

Daha sonra Saadet Partisi Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Adayı Bilal Ay selamlama konuşması yaptı.

İKİ ÇANKIRILI KARŞI KARŞIYA GELMESİN

Çankırılıların sadece yönetilen değil, yöneten mevkisinde olmasını istediklerini ifade eden Çankırı Vakfı Başkanı Eşref Harmandar, “Bu dönem görüyoruz ki siyasetin içinde varız diyen hemşerilerimiz var. Mesele; ben, patim, ülkem değil. Ülkem, partim, ben olarak düşünmeliyiz. Biz bu ülke için iyi şeyler yapabilecek insanlarız Çankırılılar olarak. Ben aday, aday adayı olan hemşerilerimizin bu düşüncede olduğunu biliyorum. 46 belediye meclis aday adayı ve başkan adaylarımızın büyük bir kısmı seçilir inşallah. Hemşerilerimizden seçilebilir yerde olan arkadaşlarımız hangi siyasi partiden olursa olsun biz onu destekleyelim. Allah Rahmet eylesin. Rahmetli Vahap Yartaş zamanında da aynı şeyler konuşuldu. MHP, Ak Parti ve CHP’li aday adayı arkadaşlarımıza; buyurun gelin sizin için ne yapabiliriz diye konuşalım dedik. Ama bu güne kadar kimse gelmedi. Muhtarlık bile olsa iki Çankırılı karşı karşıya gelmesin. Çünkü, aradan bir Sinoplu, Çorumlu, Giresunlu, Samsunlu yada Tokatlı çıkacaktır” diye konuştu.

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ