logo

ÇANDEF VE ÇANKIRI VAKFI İFTARDA ÇANKIRILILARI BULUŞTURDU

ÇANDEF VE ÇANKIRI VAKFI İFTARDA ÇANKIRILILARI BULUŞTURDU

ÇANDEF ve Çankırı Vakfı işbirliği ile İBB Miniatürk tesislerinde “Büyük Çankırı Buluşması” sloganıyla gerçekleştirilen “Geleneksel Çankırı İftar Programı” Çankırılıları buluşturdu.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul Çankırı Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Vakfı ile İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu (ÇANDEF), İstanbul Büyükşehir Belediyesi Miniatürk tesislerinde “Büyük Çankırı Buluşması”nı gerçekleştirdikleri “Geleneksel Çankırı İftar Programı” düzenlediler.

Miniatürk tesislerinde düzenlenen iftar programında, İstanbulda yaşayan terörle mücadele sırasında çeşitli zamanlarda şehit olan Pilot Yzb.Mustafa Delikanlı ile Jandarma Uzman Çavuş Yaşar Yeniören, Hakan Öcalan, Latif Aşikmuslu, Yunus Emre Ezer’in aileleri ve 15 Temmuz’daki kalkışmaya karşı koyarken yaralanan  Gazi Husamettin Sarı gecenin onur konuğu olarak misafir edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Miniatürk tesislerinde Sami Soydal başkanlığındaki Çankırı Vakfı ve Zekeriya Açıkgöz başkanlığındaki ÇANDEF işbirliği ile düzenlenen ve İstanbul’daki Çankırılıları iftar sofrasında buluşturan “Geleneksel Çankırı İftar Programı”na Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç ile birlikte; Çankırı milletvekilleri Muhammed Emin Akbaşoğlu ve Hüseyin FİLİZ, Ak Parti Çankırı İl Başkanı Celal Kaman, Çankırı İl Genel Meclis Başkanı Ruhi Şeker, İETT Genel Müdürü Arif Emecen, Tuzla Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral İbrahim Özdem Koçer, Kağıthane Kaymakamı Hasan Göç, Kağıthane Müftüsü Mevlüt Haliloğlu, ÇANDEF ve Çankırı Vakfı yönetim kurulu üyeleri, Çankırı’nın önde gelen siyasileri, meclis üyeleri, mahalle muhtarları, bölge, birlik, dernek ve STK başkan ve yöneticileri ile Zehra Ganioğlu, Sami Yalçın ile Özkan Ergün’ün aralarında olduğu Çankırılı sanatçılar ve davetliler katıldı.

Sunuculuğunun Barbaros Özdemir tarafından yapıldığı, Kuran-ı Kerim tilaveti ve ezanla birlikte toplu olarak oruçların açıldığı “Geleneksel Çankırı İftar Programı”nda, yemek duası Kağıthane Müftüsü Mevlüt Haliloğlu tarafından yapıldı.

Katılımcılara iftar sofrasında birlikte oldukları için teşekkür eden İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkanı Zekeriya Açıkgöz, 15 Temmuz kalkışmasında milletçe sokağa dökülerek göğsünü tanklara namlulara siper ederek hainlere geçit vermediği mücadele sırasında en çok şehit veren iller arasında Çankırı’nın yer aldığına dikkat çekti.

“Aydınlık Bir Ülke İçin Bir Öğrenci de Siz Okutun” sloganıyla eğitim kampanyası yürüttüklerinin altın çizen İstanbul Çankırı Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sami Soydal, yaptığı kısa konuşmasında hemşerilerinden eğitime katkılarının artarak sürdürülmesini istedi.

Geceye katılanlar ile programı düzenleyen Çankırı Vakfı ile ÇANDEF yönetimine teşekkür edip Çankırı’da yapılan, Çankırı için yürütülen çalışmalar hakkında Çankırı milletvekilleri Muhammed Emin Akbaşoğlu ile Hüseyin Filiz tarafından ayrıntılı bilgi verildi.

Belediye tarafında Çankırı’da yürütülen çalışmalar, uygulanan projeler hakkında katılımcıları bilgilendiren Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, artan istihdam ile birlikte ortaya çıkan konut açığını karşılanması için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da tavsiyesi ile yeni bir konut projesine başlayacaklarını kaydetti.

Ak Parti Çankırı İl Başkanı Celal Kaman’ın aralarında olduğu konuşmacılar Çankırı’da Organize Sanayi Bölgeleri (OSB)’nde artan yatırımlarla ortaya çıkan istihdam talebi ile kalifiye iş gücü ihtiyacının ortaya çıktığını, kalifiye eleman ihtiyacının karşılanamadığı için bazı yatırımların yavaş yürümek zorunda olduğuna dikkat çektiler. Konuşmacılar ayrıca, Çankırı’da artan istihdam ile birlikte konut açığının ortaya çıktığına dikkat çektiler.

Programda terörle mücadelede şehit olan Pilot Yzb.Mustafa Delikanlı ile Jandarma Uzman Çavuş Yaşar Yeniören, Hakan Öcalan, Latif Aşikmuslu, Yunus Emre Ezer’in aileleri ve 15 Temmuz’daki kalkışmaya karşı koyarken yaralanan  Gazi Husamettin Sarı’ya hediyeler verildi.

Programın sonunda katkılarından dolayı bir iş adamına plaket verildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ