logo

ÇANKAYA KÖŞKÜ’NDE DEVİR / TESLİM

ÇANKAYA KÖŞKÜ’NDE DEVİR / TESLİM

cankaya-devir-erdogan_gul10 Ağustos’ta seçilen 12. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çankaya Köşkü’ndeki resmi törenle görevi 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den devraldı. Çankaya’da Erdoğan devri.

Recep Kenan/itvhaber.com

Görevi devir almak için gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Çankaya Köşkü’nde, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül tarafından resmi törenle karşılandı.

Cumhurbaşkanlığı’nın 1. No’lu kapısında, tarihteki 16 Türk devletini temsil eden bayraklar ve Türk bayrağı taşıyan atlı birlik tarafından karşılanan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın bulunduğu makam aracı, atlı birlik eşliğinde tören alanına geldi.

Erdoğan ve eşi, tören alanında 11. Cumhurbaşkanı Gül ve eşi tarafından karşılandı. Tören sırasında, Erdoğan’a eşi Emine Erdoğan, Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül de eşlik etti.

Abdullah Gül Cumhurbaşkanı devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, “Sayın Cumhurbaşkanı, değerli Hanımefendi, ekselanslar, hanımefendiler, beyefendiler, 7 yıl süreyle üstlenmiş olduğum Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı görevini bugün Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a devretmekten büyük bir şeref duyuyorum” sözleriyle ile görevini devretti.

“2 BİN YILLIK TÜRK TARİHİNDE TEK SEÇİMLE GELEN”

“Türkiye Cumhuriyeti’nin 12. Cumhurbaşkanı olarak göreve başladığım bu ilk saatlerde aziz milletime sonsuz şükranlarımı sunuyorum” sözleri ile  Abdullah Gül’den görevi devralırken konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 91 yıllık cumhuriyet tarihinde ve 2 bin yıllık Türk tarihinde ilk kez devletin başındaki ismin, milletin sandık başına gidip tercih yapması ile belirlendiğinin altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan devir – teslim töreni sırasındaki konuşmasında; “Türkiye Cumhuriyeti’nin 12. Cumhurbaşkanı olmanın mutluluğunu hissettiğim bu ilk saatlerde aynı zamanda halkın oyları ile seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olmanın da iftiharını yaşadığımı özellikle ifade etmek istiyorum. Tabii bu vesile ile sorumluluğun çok daha fazlasıyla arttığının bilinci içerisindeyim. Gerek 2007’deki Anayasa değişikliğine yüzde 69 oy oranı ile ‘evet’ diyen, gerek 10 Ağustos’ta ilk turda yüzde 52 oranında oy vererek şahsıma bu kutlu vazifeyi tevdi eden milletime teşekkür ediyor, nefes alıp verdiğim müddetçe emanetlerine sımsıkı sahip çıkacağımı özellikle vurgulamak istiyorum” dedi.

Erdoğan, “12 yıl boyunca Türkiye Cumhuriyeti’nin başbakanı olarak hükümetimizle ve partimizle milli iradenin güçlenmesi, siyasetin alanının genişletilmesi, demokrasinin, insan hak ve özgürlüklerinin standartlarının yükseltilmesi için çok büyük reformlar gerçekleştirdik” ifadesini kullanan Erdoğan, tarihi nitelikteki her bir reformun, yeni reformların kapılarını araladığını söyledi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ