logo

ÇANKIRI ŞEHİTLERİNİN ADINI ÇEŞMELERDE YAŞATIYOR

ÇANKIRI ŞEHİTLERİNİN ADINI ÇEŞMELERDE YAŞATIYOR

cankiri_sehit_cesme- (1)Çankırı Şehitlerini Çeşmelerde Yaşatıyor. Çankırı’nın Bugay ve Aşağıöz köylerinin şehitleri, köy meydanında yapılan ve adları verilen çeşmelerde yaşatılacak.

Çankırı Valisi vahdettin Özcan, şehit Şehit Onbaşı Mustafa Yusuf’un köyünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, önemli olan açılışa katılanlara teşekkür etti.

cankiri_sehit_cesme- (3)

Hayrat kültürünün Türk toplumunda önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Özcan, “Hayrat olayı bizim köklerimizde, genlerimizde çok önemli bir yere sahip. O itibarla buradan su içecek, ihtiyacını giderecek insanların duaları emeği geçen herkesedir. Bugaylıları tebrik ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Konuşmanın ardından Şehit Onbaşı Mustafa Yusuf çeşmesinin açılışı yapıldı.

İkinci program, şehit piyade er Hüseyin Şentürk’ün köyü olan Aşağıöz köyünde gerçekleştirildi.

AK Parti Çankırı Milletvekilleri Muhammet Emin Akbaşoğlu ve Hüseyin Filiz, “hayırlı olsun” konuşması yaptı.

Açılışlar sonrasında şehitler için dua edildi.

cankiri_sehit_cesme- (4)

Açılışlara Vali Vahdettin Özcan ve AK Parti Çankırı Milletvekilleri Muhammet Emin Akbaşoğlu ve Hüseyin Filiz’in yanı sıra Garnizon Komutanı İstihbarat Kurmay Albay Yusuf Bayazıt, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Yapraklı Kaymakamı Yakup Ömeroğlu, İl Jandarma Komutanı Halil Altıntaş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Yıldız, Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yüksel Teke, AK Parti İl Başkanı Celal Kaman ve köy sakinleri katıldı.

cankiri_sehit_cesme- (2)

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ