logo

Çankırı STK’larından Teröre Lanet!

Çankırı STK’larından Teröre Lanet!

cankiri_stk_teror_lanet_bildiri (1)Türkiye’nin dört bir tarafındaki Çankırılı sivil toplum kuruluşları yayınladığı ortak Teröre lanet bildirisi yayınladı. Bildiride 250’ye yakın STK imzası yer aldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul Çankırı Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı ile İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF)’nun da aralarında bulunduğu Çankırı STK’ları, son günlerde önemli artış gösteren terör olaylarını lanetlediği ve bu olaylarda vatan için hayatını feda eden şehitleri saygıyla andığı basın bildirisi yayınladı.

Çankırılı Sivil Toplum kuruluşlarını temsilen orta bildirinin okunması sırasında Orta Dernekler Federasyonu Başkanı Şaban Can, Şabanözü Dernekler Federasyonu başkanı Hüseyin Günay, Çerkeş Dernekler Federasyonu Başkanı Durali Karapınar birer konuşma yaparak birlik beraberlik mesajı vererip, teröre karşı tepkide halkın itidalli hareket etmesi tavsiyesinde bulundular.

Çankırı STK’larının ortak olarak hazırladığı Terörün Lanetlendiği “Basın Bildirisi”ni Fatih ÖZTEPE tüm STK’lar adına okudu.

cankiri_stk_teror_lanet_bildiri (3)

İşte Çankırı STK’ları Basın Bildirisi:

“Aziz Milletimiz,

Bizler Çankırılı sivil toplum kuruluşları olarak, son aylarda yeniden tırmanışa geçip milletimizin huzur ve güvenliğine kasteden hain terör mihraklarının  saldırılarını şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz !

Bizler 1000 yıldır düşman ayağının basmadığı Çankırı’nın vatan sevdalısı yarenleri olarak, Anadolu’nun yiğit evlatlarının bu hain terör örgütleri tarafından şehit edilmesine kayıtsız kalmadığımızı dosta düşmana göstermek için, dün olduğu gibi bugün de buradayız ve hep o hainlerin karşısında olacağız !

Son iki ayda Aziz milletimiz onlarca evladını şehadet mertebesine uğurlamıştır.

Şehitlerimiz; vatan, vazife ve bayrak uğruna en değerli varlıkları olan canlarını feda ederek şehadet mertebesine ulaştılar.

Bağımsızlığa olan aşılmaz tutkumuzun, canımızdan üstün bildiğimiz vatan sevgimizin, birlik ve beraberliğimizin ölümsüzleşen simgeleri olan şehitlerimiz; gönüllerimizde sürekli yaşayacaklardır.    Onların kahramanlığı, mücadele azmi ve cesareti, bizlere emin adımlarla geleceğe yürüme gücü verecektir. Gerekirse her birimiz, cepheye gidecek ve bu terör belası tamamen temizlenene dek bu mücadelede çarpışacağız.

Devlet büyüklerimizden isteğimiz; Son terörist yok edilene kadar mücadelenin sürdürülmesidir.   Şehitlerimizin bizlere emaneti olan şanlı bayrağımız, her karışında hatıraları bulunan vatan toprakları ve en büyük mirasımız olan Türkiye Cumhuriyetini yine onlardan aldığımız inanç ve kararlılıkla sonsuza kadar yaşatacağız.

Türk Milletinin ve Devletinin hürriyet ve bağımsızlığı uğrunda canlarını vererek, bu toprakları bize vatan yapan kahraman şehitlerimizi bir defa daha saygıyla minnetle anıyor, acılı ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyoruz.”

cankiri_stk_teror_lanet_bildiri (5)

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ