logo

Çankırı Tuz Himaliya Tuzundan Sağlıklı

Çankırı Tuz Himaliya Tuzundan Sağlıklı

dogal-cankiri-tuz-lambasi-Prof. Dr Hanım Halilova’nın araştırmalarına göre Himalaya tuzundan daha sağlıklı olduğu ortaya çıkan “Çankırı Tuzu” ortamın oksijenini artırıyor. Çankırı Tuz Himaliya’dan Sağlıklı.

Çankırı tuzuna ilişkin yapılan araştırmalar her geçen gün daha da artmaktadır. Çünkü analiz raporları sonucunda içerisinde yer alan 84 mineral ve her bir mineralin dengeli şekilde dağılımı bu tuzu dünyanın en kaliteli tuzu haline getiriyor. Çankırı tuzu, Prof. Dr Hanım Halilova’nın araştırmalarına göre Himalaya tuzundan daha sağlıklı. Sebebi ise Çankırı tuzunun demir oranı Himalaya tuzu kadar yüksek değil.

Yapılan son bilimsel araştırmalara göre Çankırı Kaya tuzunun tansiyonu yükseltmediği bildirilmiştir. Rafine tuzların 1 gramı vücudumuzdan ortalama 23 gram su alırken Çankırı tuzu vücudumuzdan sadece 1 gram su almaktadır.

Çankırı tuzu sadece gıda olarak değil tuz lambası yapımında da kullanılıyor. Çankırı tuzunun içerisine lamba yerleştirilmesi yoluyla üretilen tuz lambası odanızda ki oksijen oranını %300 artırıyor. Tuz lambasının yaymış tuzolduğu negatif iyonlar astım, bronşit, nefes darlığı, horlama, saman nezlesi, mevsimler rahatsızlıklara iyi gelmektedir.

Diğer yandan negatif iyonlar havada ki bakterileri, polenleri, tozları kendisine çekmektedir. Tuz lambasının içerisindeki lambanın tuzu ısıtmasıyla odanızda ki nem oranı dengelenmektedir.

Ayrıca tuz lambası yüzeyinde ki siyah damarlar elektronik araçlarının yaymış olduğu radyasyonun olumsuz etkisini önlemektedir. Tuz lambası, nehir kenarlarında veya köy ortamında soluduğunuz havanın oluşturduğu rahatlık hissini ev ortamında doğal olarak sağlamaktadır.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ