logo

ÇANKIRI VALİSİ HAMDİ BİLGE AKTAŞ GÖREVE BAŞLADI

ÇANKIRI VALİSİ HAMDİ BİLGE AKTAŞ GÖREVE BAŞLADI

Hükümetin Haziran ayında hazırladığı Resmi Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile ataması yapılan Çankırı’nın yeni Valisi Hamdi Bilge Aktaş, Çankırı’da göreve başladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş, Hükumet Konağı önünde Vali Vekili Abdullah Aslaner, Garnizon Komutanı İstihbarat Kurmay Albay Abdullah Dede, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Fikri Yalman, İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Yıldız, daire müdürleri ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

Valilik önünde çiçek takdim edilen Vali Aktaş, kendisini karşılamaya gelenlerle tokalaşarak tanıştı. Tanışmanın ardından Valilik önünde toplu fotoğraf çektiren Vali Hamdi Bilge Aktaş, makamına geçerek görevine başladı.

Makamında kısa bir konuşma yapan Aktaş, hep birlikte Çankırı için ellerinden geleni yapacaklarını ifade ederek, “Hizmet bayrağını devraldık. Bizler de sonrakilere devredeceğiz. Burada olduğumuz süre içerisinde tek derdimiz var; Çankırı halkına hizmet edebilmek. Başka da bir kaygımız yok. Çankırı halkına, hemşehrilerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

Hükümet tarafından hazırlanan, Resmi Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile 40 ilin valisi değişmiş, Çankırı dahil 19 vali merkeze alınırken, 12 kaymakam vali olarak atanmıştı. Çankırı Valisi Mesut Köse kararnameyle merkeze alınan valiler arasında yer aldı.

ÇANKIRI VALİSİ HAMDİ BİLGE AKTAŞ KİMDİR?

1962 yılında Erzincan Refahiye’de doğan Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş, ilkokulu Refahiye’de okuduktan sonra 1973’te İstanbul’a yerleşti. Ortaokulu ve Liseyi İstanbul Suadiye Lisesinde bitirdikten sonra 2 yıl İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesinde okudu.

Daha sonra 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirerek 1990 yılında Kaymakamlık mesleğine girdi.

Sırasıyla Ordu-Gülyalı, Bayburt-Aydıntepe, Sivas-Yıldızeli, Düzce-Kaynaşlı, Rize-Pazar, Yalova-Termal, Bursa-Gürsu ilçelerinde kaymakam, Eskişehir Vali Yardımcısı, Mersin-Akdeniz ilçesinde kaymakam ve belediye başkan vekili (kayyum) olarak görev yaptı.

13.06.2017 tarihli Bakanlar Kurulu kararı ile Çankırı Valisi olarak atanan Bilge Aktaş evli ve üç çocuk babasıdır.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ