logo

 ÇANKIRI YARAN GECESİ SANCAKTEPE’DE

 ÇANKIRI YARAN GECESİ SANCAKTEPE’DE

cankiri_yaran_gecesi_sancaktepe (1)Sancaktepe Çankırılılar Derneği, Çankırı Yaran Kültürü’nü İstanbul’da yaşatmak amacıyla Sancaktepe Belediyesi Mustafa Öncel Kültür ve Spor Kompleksi’nde “Yaran Gecesi” düzenledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Sancaktepe’deki Çankırılıları bir araya getirmek, birlik ve dayanışmalarını sağlamak amacıyla Mürsel Toprakcı başkanlığında kurulan Sancaktepe Çankırılılar Derneği tarafından, Sancaktepe Belediyesi’nin desteğiyle, İstanbul’da Çankırı Yaran Kültürü’nü yaşatmak amacıyla Mustafa Öncel Kültür ve Spor Kompleksi’nde “Yaran Gecesi” düzenlendi.

Sancaktepe Belediyesi Mustafa Öncel Kültür ve Spor Kompleksi’nde Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ve Sancaktepe Ak Parti İlçe Başkanı Adil Kandemir’in katılımı ile Mürsel Toprakcı başkanlığındaki Sancaktepe Çankırılılar Derneği tarafından düzenlenen “YARAN GECESİ”ine; Ak Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan, Kağıthane Kaymakamı Hasan Göç, İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkanı Zekeriya Açıkgöz ve Çandef yöneticileri, Siyasi parti temsilcileri, İstanbul’daki Çankırı birlik, dernek ve STK başkan ve temsilcileri ile davetliler ile çok sayıda Çankırılı katıldı.

Yoğun ilginin gözlendiği Mustafa Öncel Kültür ve Spor Kompleksi salonunun tamamen dolduğu ve çok sayıda konuğun ayakta kaldığı Sancaktepe Çankırılılar Derneği tarafından düzenlenen “Çankırı Yaran Gecesi”inde “Yaran Meclisi” geleneği yaşatılırken, “Yaran Ekibi“ tarafından yapılan gösteriler ilgiyle izlendi.

ANADOLU KÜLTÜRÜMÜZÜN GÜZEL ÖRNEĞİ: “ÇANKIRI YARAN GECESİ”

Ak Parti İstanbul Milletvekilimiz Hasan Turan Sancaktepe Belediyesi Mustafa Öncel Kültür ve Spor Kompleksi’nde düzenlenen “YARAN GECESİ”nde örnekleri yaşatılan “Yaran Kültürü” ile ilgili düşüncesini “Merhaba Yaran Ağam” diye seslenerek; “Küresel kültür saldırılarına karşı savunma hattı oluşturarak yerel kültürümüzü yaşatıp gelecek kuşaklara aktaran derneklerimize teşekkür ediyor onları kutluyorum. Bizi biz yapan Anadolu kültürümüzün güzel örneklerinden birisini “Çankırı Yaran Gecesi”nde Çankırılı kardeşlerimizden izledik. Anadolu kokan bir geceyi bizlere yaşatan Dernek Başkanlarımız başta olmak üzere, mülki amirlerimize ve emeği geçen tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum” şeklinde ifade etti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ