logo

ÇANKIRI’DA 2 VALİ YARDIMCISI 3 KİŞİ FETÖ’DEN ADLİYEDE

ÇANKIRI’DA 2 VALİ YARDIMCISI 3 KİŞİ FETÖ’DEN ADLİYEDE

cankiri-fetoEski Çankırı Vali Yardımcıları Demirbaş ve eşi ile eski Bayramören Kaymakamı Çelik, adliyeye sevk edildi. FETÖ/PDY operasyonu kapsamında  55 polisi açığa alındı.

Çankırı’da adliyeye sevk edilen 2’si vali yardımcısı 3 kişi tutuklandı

Çankırı’da, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski Çankırı Vali Yardımcıları Hüseyin Demirbaş ve eşi Meral Batı Demirbaş ile eski Bayramören Kaymakamı Halil İbrahim Çelik, adliyeye sevk edildi.

Çankırı Vali Yardımcısı Meral Batı Demirbaş ile eşi Hüseyin Demirbaş ile Bayramören Kaymakamı Halil İbrahim Çelik görevden uzaklaştırıldı. Çankırı’da soruşturma sonucu daha önce gözaltına alınan savcılar F.E. ve M.K. çıkarıldığı mahkemece ‘Silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçuyla tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan Demirbaş çifti ile Çelik’in emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Demirbaş çifti ile Çelik, 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından görevlerinden uzaklaştırılmıştı.

6’SI EMNİYET MÜDÜRÜ VE AMİR OLMAK, 55 POLİSİN AÇIĞA ALINDI

Ayrıca emniyet içinde yapılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında da Çankırı’da 6’sı emniyet müdürü ve amir olmak üzere 55 polisin açığa alındığı bildirildi. Darbe girişiminin yapıldığı gece Eskişehir’de yakalanan Garnizon Komutanı Kurmay Albay Yusuf Beyazıt ise daha önce çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Çankırı E Tipi Kapalı Cezaevi’ne konulmuştu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ