logo

Çankırı’da ‘Oyuncak Kardeşliği’ ile Toplanan Oyuncaklar İzmir’e Ulaştı

Çankırı’da ‘Oyuncak Kardeşliği’ ile Toplanan Oyuncaklar İzmir’e Ulaştı

Çankırı Belediyesi, İzmir depreminden etkilenen çocuklar için başlattığı “Oyuncak Kardeşliği”  kampanyasında toplanan oyuncakları İzmir’e ulaştırdı.

Recep Kenan/itvhaber.com

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında kampanyayı düzenleyen Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, kampanyaya katılan tüm hemşerilerine, Çankırılı çocuklara ve kampanyayı yürüten Çocuk Meclisi üyelerine teşekkür etti.

DEPREMZEDE ÖĞRETMEN GÜLBEN EMİROĞLU’NUN İSTEĞİNE KAYITSIZ KALMADIK

Depremzede Öğretmen Gülben Emiroğlu’nun “Çocuklarımıza oyuncak gönderilsin.” isteğine kayıtsız kalmayarak kampanya başlatan Çankırı Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri, İzmirli kardeşlerine oyuncakları ulaştırdı. Çankırı’dan yola çıkan yardım paketleri arasında Çankırı halkının çocuklar için gönderdiği oyuncaklar da yer aldı. Başkan Esen, “Oyuncak Kardeşliği kampanyamız kapsamında halkımızın getirdiği oyuncaklarımızı, İzmir’e ulaştırdık. Bugün ayrıca, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü. Böylesine anlamlı bir günde depremzede çocuklarımızın yanında olmaktan, Çankırı halkının ve kardeşlerinin gönderdiği oyuncaklarla desteğimizi göstermekten mutluyuz. Yavrularımız, getirdikleri oyuncaklarla, yazdıkları notlarla desteklerini gösterdiler. Tüm çocuklarımızın mutlu, huzurlu ve güven içinde yaşaması onların en büyük hakkı. İzmirli çocuklarımızı gözlerinden öpüyor, memleketimin güzel insanlarına da desteklerinden dolayı canı gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.

ÇANKIRI BELEDİYESİ ÇOCUK MECLİSİ ÖNCÜLÜĞÜNDE KAMPANYA

Çankırı Belediyesi tarafından Belediye Çocuk Meclisi üyelerinin öncülüğünde, İzmir depreminden etkilenen çocuklar için oyuncak kampanyası başlatılmıştı.

Çankırı’da başlatılan Oyuncak Kardeşliği kampanyası kapsamında; Çankırılılar kullanılmamış, yeni oyuncaklar deprem ve pandemi sürecinden etkilenen İzmirli çocuklara gönderilmek amaçlandı.

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, 7 yaşındaki öğrencisine ders verdiği esnada depremi yaşayan ve öğrencisi ile birlikte enkaz altından kurtarılan 28 yaşındaki depremzede Öğretmen Gülben Emiroğlu’nun “Çocuklarımıza oyuncak gönderilsin.” isteğine kayıtsız kalmayarak duyarlı bir kampanya başlattığını açıklamıştı.

OYUNCAKLARI 20 KASIM ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ’NDE ULAŞTIRMAK

Başkan İsmail Hakkı Esen, kampanya ile ilgili, “Toplanan oyuncakları 20 Kasım Çocuk Hakları Günü’nde İzmir depremini yaşayan yavrularımıza ulaştırmak istiyoruz. Onların acısını bir an olsun hafifletebilirsek, yüzlerine tebessüm katabilirsek ne mutlu bize. Özellikle Çankırılı çocuklarımızın İzmirli kardeşleri için gösterdikleri çaba, bu ülkenin yarınları adına umuttur.” İfadelerini kullanmıştı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ