logo

Çankırı’da Yaptıkları Resimler Çocuklara Burs Oldu…

Çankırı’da Yaptıkları Resimler Çocuklara Burs Oldu…

Çankırı Vakfı ve Çankırı Belediyesi işbirliği ve Hülya Sezgin koordinatörlüğündeki resim çalıştayında yapılan eserlerin müzayede ile satışından elde edilen gelir burs yararına kullanılacak.

Çankırı’da Hülya Sezgin koordinatörlüğünde, Çankırı Vakfı ve Çankırı Belediyesi işbirliği ile yapılan resim çalıştayında yapılan eserlerin müzayede ile satışından elde edilen gelir burs yararına kullanılacak.

27 Eylül 7 Ekim 2019 günleri arasında Çankırı’da Hülya Sezgin koordinatörlüğünde ve Ayşen Can küratörlüğünde Çankırı Vakfı ve Çankırı Belediyesi sponsorluğunda yapılan resim çalıştayında yapılan eserlerin müzayedeli satış amaçlı İstanbul Şişli Cevahir Otel’de düzenlenen geceye Çankırılı hemşehrilerin büyük bir katılımı ile satışı gerçekleşti.

Koordinatör Hülya Sezgin ile birlikte çalıştaya katılan Vedut Moazzen, Esengali Sadyrbayev, Gültekin Serbest, Funda Açıkgöz, Aynur Mahmudova Kaplan, Ziver Kaplan, Zehra Sengir, Sena Sengir, Mine Sarmış ve Ayşen Can’dan oluşan onbir sanatçının yapıp Çankırı Vakfı’na hediye ettiği toplam yirmialtı eser yemek öncesi fuayede sergilendi. Ancak gecede Çankırılı sanatçı Turgay Başyayla konseri de olduğu için zaman darlığı nedeni ile her sanatçıdan bir resim müzayedeye konuldu. Diğer eserler başka etkinliklerde satışa sunulmak üzere ayrıldı.

Gecede eserler en düşük 6.000, en yüksek 30.000 TL fiyat ile satıldı ve 220 bin TL gelir elde edildi. Bu para ile Vakıftan burs alan şimdilik 600 üniversite öğrencisine kira geliri ile sürekli burs sağlayacak bir bina alınacağı bildirildi.

Çalıştayın proje anası olan Çankırılı sanatçı koordinatör Hülya Sezgin, hemşerileri arasndak, dayanışmadan memnuniyetini dile getirerek; “Böyle önemli ve hayırlı bir işe yarayacağı ve eğitime katkıda bulunacağı için ben ve sanatçı arkadaşlarım son derece mutluyuz. Ayrıca alınacak binaya yapılacak teşekkür köşesinde benim ve sanatçı arkadaşlarımın adı olacak. Bu da gurur verici. Çalıştayın proje anası olarak gece boyu hep gözlerim doldu. Gurur duydum. Hemşehrilerimin dayanışma içinde olması ise bana ayrı bir mutluluk verdi… Böyle sosyal projelerle bir araya gelmek, birbirimizi tanımak, anlamak çok önemli. Gecede çok değerli hemşehrilerimle de tanıştım. Bu da farklı yönlerde, farklı sosyal projeler, Çankırı’mız için farklı güzel işler demek benim için.” Dedi.

Vakıf Başkanı Mustafa Can’a ve emekleri hayırseverlere teşekkür eden Hülya Sezgin, açıklamasında;
 “Elbet bu bir ekip işi. Ben sanat ve sanatçı kısmını düzenledim ancak diğer taraftan çalıştay ve yemek programı organizesi de ciddi ve emek isteyen bir iş. Onun için bu güzel ve anlamlı işte Vakıf Başkanı Mustafa Can’a, işin bu kadar mükemmel olmasında büyük emeği olan vakıf başkan yardımcısı Ömer Bezci’ye, Belediye başkanımız İsmail Hakkı Esen’e, Şişli Belediye başkan yardımcısı Ömer Lütfü Özenç’e, hayırsever bağışçı iş adamı hemşehrimiz Mahmut Yeşil’e ve diğer bağışcılara, katılan tüm sanatçı arkadaşlarıma, tek tek sayamayacağım pek çok emektar gizli kahramana ve ilgi gösteren, katılan, resim satın alan bütün hemşehrilerime teşekkür ederim. Dilerim böyle sanatsal etkinliklerimiz sürer. Çünkü yapılan bu çalıştay ile hem Çankırı’mızın tanıtımına katkı konmuş oldu, hem de pek çok gencimize sürekli burs olacak. E daha ne olsun…” ifadelerine yer verdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ