logo

Çankırılı Milli Sporcu Seçil Er Para Tekvando Dünya Şampiyonu!

Çankırılı Milli Sporcu Seçil Er Para Tekvando Dünya Şampiyonu!

İstanbul Yenibosna’da 9. Dünya Para Tekvando Şampiyonası’nda 65 kiloda mücadele eden milli sporcumuz Seçil Er, altın madalya kazanarak dünya şampiyonu oldu. 

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul’da düzenlenen 9. Dünya Para Tekvando Şampiyonası’na Meryem Betül Çavdar ve Seçil Er şampiyonluklarla damga vurdu.

Dünya Para Taekwondo Şampiyonası’nı takım halinde şampiyon olarak tamamlayan sporcularımızdan Çankırılı Milli Sporcu Seçil Er altın madalya kazanarak Dünya Şampiyonu olarak kürsüye çıkan isim oldu.

Betül Çavdar ve Seçil Er, kazandıkları altın madalyalarla Türkiye’ye kadın milli takım şampiyonluğu ve genel klasmanda takım ikinciliğini getirdi.

Yenibosna’daki Pullman İstanbul Hotel’de düzenlenen 9. Dünya Para Tekvando Şampiyonası’nda 43 ülkeden 263 sporcu mücadele etti.

Organizasyonun ilk gününde Meryem Betül Çavdar, kadınlar K44 kategorisi 52 kilo sıkleti finalinde Rus rakibi Anna Poddusbkaia’yı 14-7 mağlup ederek dünya şampiyonu oldu. Çavdar, böylelikle Avrupa Şampiyonası’nın ardından bir kez daha kürsünün zirvesine çıkmayı başardı.

Organizasyonun ikinci gününde ise Seçil Er sahne aldı. Kadınlar K44 kategorisi 65 kilo sıkleti finalinde Brezilyalı rakibi Leylianne Ramos dos Santos Samara’yı 12-1 yenen Seçil Er, altın madalyanın sahibi olarak büyük bir başarının altına imza attı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ