logo

ÇANKIRILILAR PENDİK’TE NEŞE DİLKÇİOĞLU İLE EĞLENDİ

ÇANKIRILILAR PENDİK’TE NEŞE DİLKÇİOĞLU İLE EĞLENDİ

cankiri_pendik (0)Pendik Belediyesi, Pendik Çankırılılar Derneği işbirliğindeki Hemşeri Dernekleri Programı, Çankırılılar Gecesi’nde Çankırılar TRT sanatçısı Neşe Dilekçioğlu’u ile coştu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Pendik Belediyesi ve bölge dernekleri işbirliğinde düzenlenen Hemşeri Dernekleri Programı kapsamında Pendik Çankırılılar Derneği ile Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi‘nde düzenlenen Çankırılılar Gecesi’nde Çankırılı TRT sanatçısı Neşe Dilekçioğlu sahne aldı.

Belediye Başkanı Kenan Şahin’in kararıyla, Pendik’te faaliyet gösteren hemşeri derneklerinin ilçenin kültürel hayatını zenginleştirdiğini belirterek, dernekleri desteklemek amacı ile Pendik Belediyesi hemşeri dernekleri programı düzenliyor.

Pendiklilerin kökleriyle bağlarını güçlendirmek ve kültürel zenginliğine destek vermek üzere ilçede faaliyet gösteren derneklerle ortak çalışma yürüten Pendik Belediyesi, düzenlediği gecelerle Türkiye‘nin her köşesine ait hemşehrilik ruhunu Pendik’te yaşatıyor.

FARKLI İLLERİN MÜZİK VE FOLKLOR ZENGİNLİĞİ PENDİK’E TAŞINIYOR

‘Hemşehri Derneği Programları’ ile adı altında Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi‘nde düzenlenen gecelerle hemşerileri buluşturup kaynaştırmayı amaçlayan Pendik Belediyesi, farklı illerin müzik ve folklor zenginliğini Pendik’e taşırken TRT sanatçılarını ve ünlü isimleri de konuk ediyor.

UZAK ÇAĞLARIN YAKIN KENTİLİLERİ

Ortak sloganları, “Uzak çağların yakın kenti” olan Pendik ilçesi ve Çankırı’nın tanıtım videosu ile başlayan gece, protokol konuşmalarından sonra Çankırı kültüründe çok önemli yeri olan “Yaren Gecesi” gösterisi ile devam etti.

Hemşeri Dernekleri Programı kapsamında Pendik Belediyesi ve Pendik Çankırılılar Derneği işbirliğinde düzenlenen Çankırılılar Gecesi’nin son bölümünde Çankırılı TRT sanatçısı Neşe Dilekçioğlu sahne aldı.

TRT THM SANATÇISI NEŞE DİLEKÇİOĞLU’NA ÇANKIRILILARDAN YOĞUN İLGİ 

Çankırı ve Azeri bölgelerinin de aralarında olduğu yöre türkülerini başarıyla seslendiren Çankırı asıllı ödüllü TRT THM sanatçısı Neşe Dilekçioğlu, gecede 16 türkü seslendirirken performansı ve zaman zaman hemşerilerinin de katıldığı konseriyle Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi salonunu tamamen dolduran izleyicilerden yoğun ilgi gördü.

Sahne performansı sırasında seslendirdiği türkülere, Pendik Çankırılılar Derneği Yaren Ekibinin de halk oyunu ile katıldığı Pendik Belediyesi ile Pendik Çankırılılar Derneği işbirliğiyle düzenlenen Hemşeri Dernekleri Programı Çankırılılar Gecesi’nde solunu doldurup önemli bir kısmı da ayakta kalan Çankırılılar eğlenceli bir gece yaşadı.

Engin Yıldırım’ın başkanlığındaki Pendik Çankırılılar Derneği ve Pendik Belediyesi işbirliği ile düzenlenen “Çankırılılar Gecesi”ne İstanbul Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Sami Soydal, İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkanı Zekeriya Açıkgöz ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte; MHP Tuzla İlçe Başkanı Recep Karot’un da arasında olduğu siyasi parti temsilcileri, İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) 1. Bölge Başkanı Zeynettin Aydın’ın arasında olduğu Çankırı STK, birlik ve dernekleri başkan ve yöneticileri, davetliler ile Çankırılılar katıldı.

KÜLTÜR, TOPLUMUN GEÇMİŞLE BAĞI GELECEK KILAVUZUDUR

Dernek kapsamında yapılan çalışmaların amaçlarından birinin gençlerin gelecekte toplumda daha güçlü ve söz sahibi olmaları, yönetilen değil yönetenler arasında yer almalarını sağlamak olduğu kaydeden Pendik Çankırılılar Derneği Başkanı Engin Yıldırım, gençlerin ve kadınların içinde yer almadığı bir oluşumun başarılı olamayacağını kaydederek; “Kültürümüzü öğrenmek, yaşayıp yaşatmak adına sivil toplum kuruluşlarında yer alıp faaliyetlerine katılmaslısınız. Zira kültür bir toplumun geçmişle bağı geleceğe yön veren kılavuzudur” dedi.

Engin Yıldırım, emek ve katkı verenlere teşekkür ettiği konuşmasını, merhum İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu eski Genel Başkanı Vahap Yartaş’ı saygıyla anarak rahmet dileği ile tamamladı.

İstanbul Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Sami Soydal, İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkanı Zekeriya Açıkgöz’ün de aralarında bulunduğu protokol üyesi, konuşmacıların birlik ve beraberliğin altını çizdikleri, bu kapsamda; dernek ve STK’ların yaptıkları çalışmaların önemine işaret ettikleri ve şehitlere rahmet, yakınlarına sabır, gazilere de şifa dileklerini içeren konulmalarını yaptılar.

YAREN KÜLTÜRÜ NEDİR?

“Yaren” kelimesi dost anlamına gelirken “Yaran” çoğulu olup dostlar anlamına gelir. Yaran Meclisi üyelerine “Yaren” denir.

İnsan yetiştirme, insanı hayata hazırlamada etkin bir işlev gören ve Çankırı’ya has olan Yaren Kültürü, toplumda sosyal düzeni ve güvenliği sağlama; halk müziği, halk mutfağı, halk tiyatrosu, halk edebiyatı gibi ulusal ve yöresel kültür değerlerini yaşatma ve yeni kuşaklara aktarma görevlerini yüzyıllardır yerine getirmiş bir sosyal kurumdur.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ