logo

‘Carmed’ Desteğiyle Ağva Atatürk Ortaokulu Fen Laboratuvarı Düzenlendi

‘Carmed’ Desteğiyle  Ağva Atatürk Ortaokulu Fen Laboratuvarı Düzenlendi

Ağva Atatürk Ortaokulu Fen Laboratuvarı açılışında konuşan Kaptan Mustafa Can, “Çocuklarımızın eğitimi için desteğe sonuna kadar devam edeceğim.” Dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Carmed İlaç katkısı ile düzenlenen Ağva Atatürk Ortaokulu Fen Laboratuvarı törenle açıldı. Açılışta konuşan Kaptan Mustafa Can, Çocuklarımızın eğitimi için desteğe sonuna kadar devam edeceğim.” Dedi.

Türkiye’yi karvakrol ile tanıştıran ve ağırlıklı olarak gıda takviyeleri üreten Carmed İlaç eğitimde bilimi öne çıkaracak yatırımları devam ediyor. Carmed İlaç katkısıyla düzenlenen Ağva Atatürk Ortaokulu Fen Laboratuvarı ve ARGE Merkezi  törenle açıldı. 3D yazıcının da bulunduğu laboratuarda Carmed İlaç’ın, gıda takviyelerinin etken maddesi olan karvakrolü kekik yağından damıttığı distilasyon sistemin minik bir örneği de yer alıyor.

Ağva Atatürk Ortaokulu Fen Laboratuvarı açılış töreni; Ağva İlçe Milli Eğitim Müdürü Okan Ayhan, Ağva Atatürk Ortaokulu Müdürü Fuat Cebe, Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil İbrahim Kökçü, Ağva Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Gülşen Keskin, Şile Dernekler Federasyonu Başkanı Süleyman Hilmi Eren ve Deniz Emniyet Derneği Başkanı Kapt. Cahit İstikbal ile Carmed İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Kapt. Mustafa Can’ın katılımı ile gerçekleştirildi.

GELECEK TOPRAKSIZ TARIMDA

Protokol ve konuklar törenin ardından Geredeli Köyü’nde kurulan Carmed İlaç ARGE Merkezi ile topraksız tarım uygulaması olan hidro-tarım tesisini gezdiler. Toprağın gün geçtikte önem kazandığını, hidro-tarım yöntemiyle marul, kıvırcık ve maydanoz gibi bitkilerin topraktan bağımsız olarak yetiştirilebildiğini belirten Kapt. Mustafa Can, uygulama ile ilgili açıklamasında, “kurduğumuz tesiste bitkilerimizi kökleri suyun içinde kalacak şekilde yerleştiriyoruz. Ardından mineral ve vitamin dengelerini ayarlayarak büyütmeye başlıyoruz. Geleceğin topraksız tarımda olduğunu söylemek yerinde bir tespit olacaktır” ifadelerine yer verdi.

ÇOCUKLARIMIZIN EĞİTİMİ İÇİN DESTEĞE DEVAM EDECEĞİM

Eğitim desteğine devam edeceğini vurgulayan Kaptan Mustafa Can, yaptığı açıklamada, “Geleceği eğitmeliyiz. Karvakrol etken maddeli gıda takviyeleri üreten şirketimiz Carmed İlaç aracılığıyla Ağva Atatürk Ortaokulu fen laboratuvarını yeniledik.
Çocuklarımız bu laboratuvarda bitkileri damıtarak sabun bile üretecekler ve satacaklar.
Açılımıza katılarak bizleri onurlandıran Şile İlçe Milli Eğitim Müdürü Okan Ayhan’ın da işaret ettiği gibi biz sektör temsilcilerinin öğrencilerimizle buluşmaları çok önemli. Çocuklarımızın eğitimi için desteğe sonuna kadar devam edeceğim.” Dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ