logo

Celal Yalçın, ‘Gazeteciler Doğru, Tarafsız Ve İlkeli Yayın Yapmalı’

Celal Yalçın, ‘Gazeteciler Doğru, Tarafsız Ve İlkeli Yayın Yapmalı’

Celal Yalçın başkanlığındaki CHP Ataşehir İlçe yönetimi 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlamaları kapsamında düzenlediği programda Ataşehir’deki çalışan gazetecileri ağırladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

www.itvhaber.com ‘u temsilen Recep Kenan’ın da aralarında olduğu basın çalışanlarının katıldığı kahvaltılı toplantıda konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, “Bizler gazetecilerin doğru, tarafsız ve ilkeli yayın yapmalarını benimsiyoruz. Bu ülkede kalemlerini özgür biçimde kullanmalarını temenni ediyoruz. 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum.” Dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen kahvaltılı programa Ataşehir’de gazetecilik faaliyeti yürüten basın mensupları katıldı.

CHP ATAŞEHİR İLÇE BAŞKANLIĞI 10 Çalışan Gazeteciler Günü Programı. Celal Yalçın

Gepostet von Recep Kenan am Mittwoch, 8. Januar 2020

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlamaları kapsamında ilçe başkanlığında konuk ettiği gazetecilere hitaben konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, “Her yerde beraber çalışmalar yürüttüğümüz Ataşehir’deki basın mensubu dostlarımızı, bizim ezamızı, cefamızı çeken, bizi halkla buluşturan değerli basın mensubu arkadaşlarımızı bu gün Ataşehir İlçe Başkanlığımızda kahvaltı etkinliğinde buluştuk.” Dedi.

Türkiye’de gazetecilik yapmanın güçlüğüne dikkat çeken Celal Yalçın, “Türkiye’de gazetecilik zor bir meslek. Daha önce bir çok basın şehidimiz oldu. Abdi İpekçi, Çetin Emeç şehit oldu. Gerçekleri, doğruları yazdığı için Uğur Mumcu gibileri yitirdik. Yine haber yaptığı için 2 gün önce ölüm yıl dönümünde andığımız Metin Göktepe var. Yüzlerce basın şehidimizin olduğu bir ülkedeyiz. Gazeteciler gerçekten çok zor koşullarda çalışıyorlar.” Basın şehitlerine dikkat çekti.   

Günümüzde de basın mensuplarına yönelik sindirme ve baskıların sürüdüğüne işaret eden CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, “Daha çok yakın bir zamanda Sözcü gazetesinin yazarları, muhabirleri FETÖ davasıyla suçlanıp içeri atıldılar. Bizler bu bağlamda hem partimiz, hem Genel Merkezi’mizde gazetecilerin doğru, tarafsız ve ilkeli yayın yapmalarını benimsiyoruz. Bu ülkede kalemlerini özgür biçimde kullanmalarını temenni ediyoruz. Bizim her zaman yanımızda olan; sokakta, caddede beraber mesaimizi paylaştığımız tüm Ataşehir’in ve çevre ilçelerden olan basın mensuplarının 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum. İlerleyen süreçte her zaman yan yana, can cana; bize yarenlik, yoldaşlık ettikleri için teşekkür ediyorum.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ