logo

CEM ASLAN ‘TERÖRÜN FİNANS KAYNAĞI NARKOTİK MADDELER’

CEM ASLAN ‘TERÖRÜN FİNANS KAYNAĞI NARKOTİK MADDELER’

Best Fm sunucusu Cem Arslan, Farkındalık Patformu’nun ‘Madde Bağımlılığında Ailenin Önemi’ konulu panelde terörün gelir kaynağının narkotik maddelerden olduğunu kaydetti.

FARKINDALIK PLATFORMU, CEM ARSLAN İLE MADDE BAĞIMLILIĞINDA AİLENİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKİYOR

Farkındalık Patformu’nun düzenlediği ‘Madde Bağımlılığında Ailenin Önemi’ konulu panele Best Fm sunucusu Cem Arslan konuşmacı olarak katıldı. Madde Bağımlılığı ile ilgili dinleyicileri bilgilendiren Arslan, Türkiye’de terörün gelir kaynağının tamamına yakınını bağımlılık yapan maddelerin oluşturduğunu söyleyerek, “ Bu maddelere olan talep azalırsa teröründe önüne geçilebilir” dedi.

”MADDE BAĞIMLILIĞINDA AİLENİN ÖNEMİ”KONULU PANEL

Hiçbir dini ve siyasi görüşü içinde barındırmayan ve tamamen gönüllülük esasına dayalı oluşan Farkındalık Platformu, Ataşehir Belediyesi Nikah Salonunda Best Fm sunucusu Cem Arslan’ın konuşmacı olan katıldığı ‘Madde Bağımlılığında Ailenin Önemi’ konulu panel düzenledi. Panel Farkındalık Platformu Başkanı Mesut Solak’ın yaptığı açılış konuşmasıyla başladı. Platform adına Ataşehir’de madde bağımlılığıyla ilgili aileleri bilinçlendirmeyi amaç edindiklerini dile getiren Solak, “Son günlerde madde kullanımı ve ticaretinin artışta olduğu Ataşehir’de biz de Farkındalık Platformu olarak bu konuyla ilgili çalışmaları olan ve birçok yerde paneller düzenleyen sevgili Cem Arslan’ın bizleri bilinçlendirmesi burdayız. Ben, Kayseri’de meydana gelen patlamada hayatlarını kaybeden şehitlere rahmet, ailelerine baş sağlığı ve yaralılara şifa diliyorum.”şeklinde konuştu.

“MADDELERE OLAN TALEP AZALIRSA TERÖRÜNDE ÖNÜNE GEÇİLEBİLİR”

Bir terör silsilesi içinde yaşarken bu organizayonu yapmanın çok önemli olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Cem Arslan, Türkiye’de terörün gelir kaynağının tamamına yakınını bağımlılık yapan maddelerin oluşturduğunu dile getirerek, “Bu maddelere olan talep azalırsa teröründe önüne geçilebilir” dedi.

“MADDE KULLANAN, BOMBA PATLATAN TERÖR ÖRGÜTÜNÜ  FİNANS EDİYOR”

22 yıllık yayın hayatının neredeyse tamamında bu ve buna benzer paneller düzenlediğinin altını çizen Arslan, “Narkotik madde”nin sadece uyuşturucuyu değil, sigara ve alkolü de kapsadığını vurgulayarak, “Tütün mamülleri, alkolik ve narkotik maddeleri kullanan kişilerin kendisi ve ailesini perişan ettikleri yetmiyormuş gibi vatanı da perişan ediyorlar. Bazı öğrencilerin “Ailemin durumu iyi… Çalmıyorum, çırpmıyorum, fuhuş yapmıyorum. Herhangi bir suç teşkil edecek bir şey de yapmıyorum. Kendi paramla alıyorum bu maddeyi kullanıyorum. Zararı varsa bana var. Topluma bir zararım yok” şeklinde direniş içinde oluyor. Çağdaş bir insanın bu maddeyi kullanması mümkün değil çünkü bu maddeyi babasının verdiği ya da kendi parasıyla bu aldığı zaman Beşiktaş Stadı’nda ve Kayseri’de patlayan bombalı eylemleri düzenleyen terör örgütü PKK’nın ve uzantıların finansı oluyor. Yani bir insan o narkotik maddeyi kullandığında sadece kendi bedenine zarar vermekle ve ailesini üzmekle kalmıyor tüm Türkiye’de patlayan bombaların parasını cebinden vermiş oluyor” şeklinde konuştu.

SÜREKLİ ZAM, KAÇAK SİGARAYA VE ALKOLE YÖNELTİYOR

Konunun sigara ve alkolle ilintili kısmını, son zamanlarda çıkan kaçak sigara ve alkol olgusunun oluşturduğunu söyleyen Arslan, “Sigaraya ve alkole sürekli zam geliyor. İnsanlar normalini alamadığı için Atın ölümü arpadan olsun düşüncesiyle kaçak sigaraya ve alkole yöneliyor” dedi.

NARKOTİKTEN DÜNYADA DÖNEN PARA 500 MİLYAR DOLAR

Narkotik maddelerden dünya üzerinde dönen paranın 500 milyar dolar olduğuna dikkat çeken Arslan sözlerine şu şekilde devam etti;

“Bunun faturası fişi olmadığı ve tamamen kanundışı bir olay olduğu için fazlası olur azı olmaz. Bu para dünya üzerinden narkotik üzerinden döndüğü zaman kimi yakalarsan yakala o kadar kolay para ki hemen yerine yenisi gelebiliyor. Ya tutuklanan kişiler kaldığı yerden devam ediyor ya da tutuklanan kişinin yerine yeni biri geliyor. Yapılması gereken şey bu ve buna benzer organizasyonlarla talebi kesmektir. Bu kişileri içeri atarak bir şey engellenilmiyor. Ama talebi kestiğiniz zaman herkes ondan satın almadan devam ettiği zaman ve sattığı şey elinde kaldığı zaman bir yere varılabiliyor.

NARKOTİK MADDELERLE TANIDIKLARLA TANIŞILIYOR

Yapılan araştırmalarda bağımlılık yapan narkotik maddelerin insanların karşısına tanınan, bilinen simalar vasıtasıyla çıkıyor. Daha çok arkadaş çevresinden denilebilir. Her okulun, mahallenin semtin ‘torbacı’ denilen bir uyuşturucu satıcısı var. Bu kişiler zaafları olan gençlere sinsice yaklaşıp onlarla sanal bir arkadaşlık kurarak özdeşlik kuruyorlar. Yani “Ben kullanıyorum çok memnunum sen de kullan” diyorlar. Ayrıca filmlerde dizilerde bu maddelerin reklamı çok yapılıyor ve özellikle eğlence dünyasıyla narkotik madde dünyası birbiriyle çok bağdaştırılıyor. Son tuzak ise madde ilk kez bedava veriliyor. Ondan sonra o kişi müptela hale getirildikten sonra ya yeni müşteriler getirilmesi isteniyor ya da hırsızlık yapılmaya başlanıyor. En son ise erkek, kadın farketmeden fuhuşlar başlıyor.”

EN ETKİLİ ÇÖZÜM HİÇ BAŞLAMAMAKTIR

Kişinin çocuklarını ve kendisini bu maddelerden korumak için 3 altın prensibe uyması gerektiğini söyleyen Arslan, “Bu prensiplerin ilki ilaç kullanmamaktır. Yetişkinlerde hangi durumlarda hangi ilacı kullanacağının bilincindeyken çocuklarımız sağlığına geri kavuşmak için ihtiyacı olan ilacı sadece anne baba, rehber öğretmenin ya da sağlık personelinin gözetiminde alması gerekiyor. Prensiplerden ikincisi de sigara kullanmamaktır. Ayrıca bilinen ve bilinmeyen tüm narkotik maddeler sigaraların içine katılabiliyor. Ayrıca çocukları bu konuda kandırmamak gerekiyor.Çünkü çocuk anne ve babasının sigara içtiğini ama yanında içmediğini biliyor. Daha sonra çocuk da ‘Ben de büyüdüğüm zaman annem babam başta olmak üzere topluma sezdirmeden her türlü hareketi yapabilirim’ düşüncesi oluşuyor. Üçüncü prensip ise alkol kullanmamaktır. Bildiğimiz, bilmediğimiz tüm narkotik maddeler sigaraya olduğu gibi alkole de katıştırılıp içilebiliyor. Onun için sigara ve alkol kullanıldığı müddetçe zaten narkotik maddede beraberinde kullanılmış oluyor. En etkili çözüm hiç başlamamaktır.” ifadelerini kullandı.

BAĞIMLILIK “BİR KEREDEN BİR ŞEY OLMAZ” İLE BAŞLIYOR

Cem Arslan, öğrenciler narkotik maddeleri kullanarak yanlış yaptığını bildiğini ama sorulduğu zaman itiraf edemediklerini ve en çok “Bir kereden bir şey olmaz” düşüncesiyle bu bağımlılık oluştuğunu sözlerine ekledi.

“ÇOCUKLARINIZIN HER ZAMAN TAKİPÇİSİ OLUN”

Arslan, “Madde kullanan kişiler, ilk evrelerde bağımlı olduğunu kabul etmeyerek ‘istediğim zaman bırakırım’ düşüncesindeyken zamanla ‘Ben bağımlıyım artık istesem de bırakamam’ düşüncesine kapılarak gerçekten bağımlı olduğunu kabul ediyor ve reel hayata karşı dayanma gücü de kalmıyor. Bundan dolayı siz veliler çocuklarınızın her zaman takipçisi olun” dedi.

Panel sonunda Farkındalık Platformu Başkanı Mesut Solak, Cem Arslan’a plaket ve çiçek takdim etti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ