logo

Cemal Canpolat ‘Ne İstediniz de Başkan İlgezdi Vermedi’

Cemal Canpolat ‘Ne İstediniz de Başkan İlgezdi Vermedi’

Ataşehir Belediye Başkan Vekili seçiminde konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, “Güçlü olduğunuz için baskı, zulüm yapabilirsiniz. Halkın gönlünden koparamazsınız” dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili seçiminin CHP adayı İlhami Yılmaz’ın CHP Grubu oyları olan 22 ile üyelerinin tamamının oyunu alıp Başkan Vekili olarak sonuçlanması sonrası CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Ataşehir Başkan Vekili İlhami Yılmaz ve CHP Ataşehir İlçe Başkanı ile birlikte basın açıklaması yaptı.

ATAŞEHİRLİLERİ, BAŞKANIMIZI VE GURUBUMUZU KUTLUYORUM

Ataşehirlilerin kendi belediye başkanlarına sahip çıktıklarını kaydeden CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canplat, Genel Başkanları adına da teşekkürü ileterek, “ Binlerce Ataşehirli bu gün Belediyesinin önüne gelerek haksızlığa karşı tepkisini koymuşlardır. Bütün Ataşehirlileri kutluyorum. Belediye Başkanımızı, Belediye Meclis Grubumuzu onurlu duruşundan dolayı Cumhuriyet Halk Partisi ve Genel Başkanımız adına teşekkür ediyorum” dedi.

Ataşehir Belediye Meclis seçim gündemli Olağan Üstü toplantısında CHP adayı İlhami Yılmaz’ın kazandığı seçim sonrası basın mensuplarına ve soncu bekleyen Ataşehirlilere seslenen CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Ataşehir Belediye Meclisi Cumhuriyet Halk Partisi Grubuna teşekkür ederek, “Çok dedikodu, baskı yapıldı ama gördük ki Ataşehir Belediye Meclisi grubumuz onurlu ve dik bir şekilde kendi Belediye Başkanlarına, yani; sekiz yıldır Ataşehir’e gece gündüz hizmet eden Battal İlgezdi’ye sahip çıktılar” diye konuştu.

GÜÇLÜ ZULÜM YAPABİLİR, HALKIN GÖNLÜNDEN KOPARAMAZ

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, “Her türlü baskının, zulmünün yapılabileceğini, savaşta süngünün üzerine insanın oturtulamayacağını ifade eden Cemal Canpolat, “Güçlü olduğunuz için her türlü baskıyı, zulmü yapılabilirsiniz. Güçlü olduğunuz için yanlış belge ve bilgi düzenleye bilirsiniz. Ama halkın gönlünden koparamazsınız” ifadelerine yer verdiği konuşmasını şöyle sürdürdü;

NE İSTEDİNİZ? HANGİ BELGEYİ İSTEDİNİZ DE BATTAL İLGEZDİ VERMEDİ SİZE?

“Biz devletine saygı duyan partiyiz. Cumhuriyet Halk Partisi devlet kuran partidir. Devlet katından gelecek bütün soruşturmalara saygı duyan bir partiyiz. Her türlü idari soruşturmaya katkı sunan partiyiz. Şimdi soruyorum size; Ne istediniz? Hangi Belgeyi istediniz de Battal İlgezdi vermedi size?”

HESAP VERMEDEN İBB BAŞKANINI NEDEN GÖREVDEN ALDINIZ?

“Bu bir operasyondur. Halkın seçtiği belediye başkanlarını, kendi belediye başkanlarını azledenler, görevden alanlar, halka hesap vermeden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanını neden görevden aldınız? İstanbullulara hesap veriniz. Hesap veremeyenler, Cumhuriyet Halk Partisi Belediye başkanların üzerinde yeni bir algı operasyonu yapmak istiyor. CHP olarak buna müsaade etmeyeceğiz.”

ATAŞEHİR’E CHP’LİLERİN HİZMET GÖTÜRMESİNİ ENGELLEYEMEZSİNİZ

“Belediye Başkanımızın arkasındayız. Belediye Başkanımızın yanındayız. Belediye Başkanımıza vekaleten İlhami kardeşimiz seçilmiştir. Kendisini tebrik ediyorum. Hizmetler kaldığı yerden devam edecek. Ataşehir’e Cumhuriyet Halk Partililerin hizmet götürmesini engelleyemezsiniz. Ataşehirlilere sokak  sokak, mahalle mahalle bu hizmeti sunmaya devam edeceğiz. Bir an önce adaletin tecelli etmesini, haksız bir şekilde görevden uzaklaştırdığınız Belediye Başkanımızı göreve iade edin. Bir an önce göreve iade edilmesini bekliyoruz.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ