logo

Cemil Çiçek Tekrar TBMM Başkanı Seçildi

Cemil Çiçek Tekrar TBMM Başkanı Seçildi

cemil_Adalet ve Kalkınma Parti Ankara Milletvekili Cemil Çiçek, üçüncü turda 299 oy alarak TBMM Başkanı seçildi. Cemil Çiçek İkinci dönem TBMM başkanlığı yapacak.

AKP Ankara Milletvekili Cemil Çiçek, TBMM Başkanlık seçiminde üçüncü tur oylama sonucunda 299 oy alarak yeniden TBMM Başkanı seçildi.

Türkiye Büyük Millet Meclis başkanlığı için AK Parti Ankara Milletvekili Cemil Çiçek, CHP İstanbul Milletvekili Osman Korutürk ve MHP Konya Milletvekili Faruk Bal yarıştı.

Milletvekilleri, illerin alfabetik sırasına Meclis Başkanı’nı seçebilmek için gizli oy kullandı.

İLK TUR SONUCU

TBMM Genel Kurulu’nda yapılan oylamanın birinci turunda, Meclis Başkanı adaylarından hiçbiri, üye tam sayısının üçte ikisi olan 367’ye ulaşamadı.

İlk turda, AK Parti Ankara Milletvekili Cemil Çiçek 292 oy, CHP İstanbul Milletvekili Osman Korutürk 108 oy ve MHP Konya Milletvekili Faruk Bal 51 oy aldı.
TBMM Genel Kurulu’nda, ikinci turda da Meclis Başkanı adaylarından hiçbiri, üye tam sayısının üçte ikisi olan 367’ye ulaşamadı.

İkinci turda, AK Parti Ankara Milletvekili Cemil Çiçek 294 oy, CHP İstanbul Milletvekili Osman Korutürk 110 oy ve MHP Konya Milletvekili Faruk Bal 47 oy aldı.

CEMİL ÇİÇEK ÜÇÜNCÜ TURDA SEÇİLDİ

Üçüncü tur oylamada 299 oy alan AK Parti Ankara Milletvekili Cemil Çiçek, 2. kez Meclis Başkanı seçildi.
Çiçek teşekkür konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Meclis’in çalışmasını sağlayacak yeni bir içtüzük esastır. Anayasa ve içtüzükteki bu yanlış hükümler varlığını sürdürdüğü sürece doğru sonuçları beklemek çok gerçekçi olmayacaktır. En başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere hizmet vermiş olan tüm mensuplarımızı rahmet ve şükranla anıyoruz. Sivas’ta, Başbabağlar’da ve başkaca birçok olayda hayatımızı kaybeden birçok değerimiz var. Onları da bu vesileyle rahmet ve saygıyla anıyorum, hepinize sevgi ve saygılar sunuyorum.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ