logo

ÇERKEŞ MYO ÖĞRENCİLERİNE BURS VAADİ

ÇERKEŞ MYO ÖĞRENCİLERİNE BURS VAADİ

cerkes_myo (1)Çankırı KU Çerkeş Meslek Yüksekokulu (MYO) tanıtımında konuşan AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, kayıt yaptıracak 40 öğrenciye 2 yıl boyunca burs verileceğini belirtti.

AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, Çankırı Karatekin Üniversitesi Çerkeş Meslek Yüksekokuluna (MYO) kayıt yaptıracak 40 öğrenciye 2 yıl boyunca burs verileceğini belirtti.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Çerkeş Meslek Yüksekokuluna (MYO) tanıtım toplantısına katılan Mv. Hüseyin Filiz, yeni akademik yılda açılması planlanan Çerkeş MYO’nun tanıtım programında yaptığı konuşmada, okulun ilçeye önemli katkıları olacağını söyledi.

cerkes_myo (5)

ÇERKEŞ MYO BÖLGESEL KALKINMA AÇISINDAN ÖNEMLİ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından programın açılış konuşmasını yapan Çerkeş Meslek Yüksek Okulu Müdür Vekili Yrd. Doç. Olcay Gençyılmaz, “Okulun bölgesel kalkınma açısından son derece önemli olduğunu belirterek, “Dünyanın en büyük seramik fabrikalarından biri bölgemizde yer alıyor. İstihdam olanağı Çerkeş ilçemizde çok geniş. Üniversite olarak yaptığımız çalışmalar sonrasında bu yıl bu bölümü faaliyete geçiriyoruz. Okulumuzda okuyacak ve mezun olacak öğrencilerim bu alanda istihdam edebileceklerdir. Çerkeş ilçemize ve bölgemize hayırlı olsun” dedi.

cerkes_myo (3)

ÇERKEŞ VE KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ İÇİN ÖNEMLİ BİR GÜN

Bugün Çerkeş ve Karatekin Üniversitesi için önemli bir gün olduğunu vurgulayan Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı, konuşmasında, “Belediye Başkanı olmakla gurur duyduğum ilçemiz Çerkeş, 1870 yılında Belediye olmuş, gerek kültürel alt yapısı ile gerekse ticari ve ekonomik faaliyet hacmi ile Çankırı’nın en büyük ilçesidir. İlçemize yıllar öncesinden açılması gereken, fakat değişik talihsizlikler sebebi ile bugüne kadar geciken Yüksek Okuluna ilçe nüfusunun 10 bin barajını aşması ile Milletvekillerimizin özellikle de Çerkeş Milletvekilimiz Hüseyin Filiz Beyin, cansiperane gayretleri ile ve Rektör hocamız Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş beyin, özellikle Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Rıza Gürbüz Hocamızın samimi çabaları ile bugün kavuşmaktadır. Konut sayımız ile, işyerlerimiz ve esnafımızın çeşitliliği ile sosyal canlılığı ile ilçemiz öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek yeterliliğe sahiptir. İlçemize Çankırı, Ankara, Karabük, Kastamonu, Samsun ve İstanbul illerinden, Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgemizden ulaşım tek vasıta ile kolayca sağlanabilmektedir. Bu yıl ilk öğrencilerini alacak olan Çerkeş Meslek Yüksek Okulumuzun tutunabilmesi ve yeni bölümler ile gelişerek sağlıklı büyüyebilmesi için desteklerinizi ve ilk yıl özel itina gösterilmesi fevkalade önemlidir.

Dikey geçişi de düşünen nitelikli, çalışkan öğrencilerin okulumuza yönlendirilmesi ve okulumuza kayıt yaptıran öğrencilerin memnuniyeti gelecek için belirleyici olacaktır. Gelişim için tüm bileşenler hazırdır. Eğitime yapılan yatırımın en karlı yatırım olduğunun bilincindeyiz. Okulumuz ilçemiz, ilimiz, ülkemiz öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz için hayırlı olsun” dedi.

cerkes_myo (4)

HÜSEYİN FİLİZ, ÇERKEŞ MYO’NUN ÇERKEŞ’E ÖNEMLİ KATKILARI OLACAK

Çankırı Karatekin Üniversitesi Çerkeş Meslek Yüksekokuluna (MYO) tanıtım toplantısına katılan Mv. Hüseyin Filiz, yeni akademik yılda açılması planlanan Çerkeş MYO’nun tanıtım programında yaptığı konuşmada, okulun ilçeye önemli katkıları olacağını söyledi.

Öğrencilerin milli ve manevi değerlerle yetişmesi gerektiğini vurgulayan Hüseyin Filiz, “Bize gelecek öğrenciler bayrağımız için canını vermelidir. Bize vatan haini lazım değil, vatan hainlerinin ne yaptığını görüyorsunuz” dedi.

Öğrencinin de hayırlı olması gerektiğini dile getiren Filiz, “Yıllarca üniversiteye hizmet ettim, yatırımlar getirdik, lazım olduklarında sırtımızdan vurdular. Üniversitenin yapısını çok iyi biliyorum. Akademisyenleri de öğrencileri de çok iyi biliyorum. Yeter ki bu memlekete hayırlı insanlar yetiştirelim. Onun için buraya üniversite açmışsın, 100 milyon lira para göndermişsin, 10 bin öğrenci gelmiş, önemli değil. Gelen kişi hayırsız ise lazım değil” değerlendirmesinde bulundu.

Bölgedeki önemli yatırımcılarla işbirliği protokolü imzalandığını anlatan Filiz, bu nedenle okuldan mezun olacak öğrencilerin istihdam problemi yaşamayacağını kaydetti.

Filiz, ilçe sakinlerinin öğrencileri tutmaları için elinden geleni yapması gerektiğine dikkati çekerek, “Öğrenciyi burada tutmak için Çerkeşlilere büyük görev düşüyor. Biz buraya ilk etapta 40 öğrenci almalıyız ve bu öğrencileri ilçemizde konaklatmalıyız. Bölgenin gençleri de bu okulu tercih etmeli” ifadelerini kullandı.

Çerkeş MYO’ya gelecek öğrencilere burs imkanı sağlayacaklarına işaret eden Filiz, “Çerkeş MYO’ya bu sene 40 öğrenci alınacak. İlk yıl başvuruda bulunacak tüm öğrencilere 2 yıl boyunca burs vereceğiz. Çerkeş’e gelip burada okumak isteyen öğrencilere ayrım yapmadan burs sağlayacağız” diye konuştu.

2016¬-2017 Eğitim Öğretim döneminde öğrenci almaya başlayacak Çerkeş Meslek Yüksek Okulu’nun tanıtımı için yapılan Basın Toplantısında yapılan konuşmaların ardından katılımcılar okul binasını gezdi.

cerkes_myo (2)

Çerkeş MYO’nun tanıtımı için düzenlenen programa Ak Parti Milletvekili Hüseyin Filiz, İlçe Kaymakamı Cengiz Ünsal, Belediye Başkanı Hasan Sopacı, Saçak Belediye Başkanı Ramazan Yarım, Ak Parti Çerkeş İlçe Başkanı Recep Güney, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Çerkeş Meslek Yüksek Okulu Müdür Vekili Yrd. Doç. Olcay Gençyılmaz, akademisyenler, daire amirleri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ