logo

CEVDET CAN TOKAT VALİLİĞİNE ATANDI

CEVDET CAN TOKAT VALİLİĞİNE ATANDI

MURATPAŞA KAYMAKAMI cevdet Canİçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Cumhurbaşkanı Gül’ün onayladığı yaz dönemi atama kararnamesi ile Antalya Muratpaşa Kaymakamı Cevdet Can Tokat Valisi olarak atandı.  

Recep Kenan/itvhaber.com

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylandıktan sonra Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren yaz dönemi vali atamalarında 12 vali merkeze çekilirken, 19 valinin de çeşitli illere ataması yapıldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan yaz dönemi vali atamalarında Tokat Valisi Mustafa Taşkesen Mardin Valiliği’ne atanırken, Tokat Valiliği’ne Antalya Muratpaşa Kaymakamı Cevdet Can atandı.

Tokat Valisi Cevdet Can Kimdir?

6 Haziran 1961 Çankırı doğumlu, evli ve dört çocuk babası olan Cevdet Can; 1983 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat bölümünden mezun oldu.

1984 yılında Bursa Maliyet Memurluğu görevi ile Mülki İdare Amirliği mesleğine başlamıştır.

1985-86 İhsaniye – Ovacık Kaymakam Vekilliği görevinde bulunan Can, 1987 yılında Manisa- Gördes Kaymakamlığı olarak görev yaptı.

Tokat Valiliği görevine atanan Cevdet Can 1989 – 90 yıllarında Milli Eğitim Bakanlığı Devlet Lisan Okulu İngilizce dil eğitimi, 1990 – 91 yılında ise İngiltere’de İngilizce dil eğitimi aldı.

Cevdet Can İçişleri Bakanlığı, Çevre Bakanlığı, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Milli Güvenlik Kurulunda; terör, çevre, iletişim, afet ve kriz yönetimi, kamu yönetimi konularında yurt içinde ve yurt dışında hizmet içi eğitim almıştır.

Aldığı eğitimler sonrası Mardin-Mazıdağı Kaymakamlığı ile tekrar göreve dönen Cevdet Can;

*   Sivas-Gürün Kaymakamlığı,

*    Malatya Vali Yardımcılığı,

*   Zonguldak-Çaycuma Kaymakamlığı,

*   Yozgat Vali Yardımcılığı,

*  Konya – Ereğli Kaymakamlığı

*  İstanbul Başakşehir Kaymakamlığı

*  Antalya – Muratpaşa Kaymakamlığı,

Cevdet Can İçişleri Bakanlığı’nca hazırlanan yaz dönemi valiler kararnamesi ile Tokat Valiliğine atandı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ