logo

Çevre Koleji Robotik Takımı Sidney’de Birincilik Aldı

Çevre Koleji Robotik Takımı Sidney’de Birincilik Aldı

Çevre Koleji Robotik Takımı Sidney’deki Macquarie Üniversitesi’nde düzenlenen “First Lego League Asia Pacific Open Championship” turnuvasında “Yenilikçi Çözüm” dalında birinci oldu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Çevre Koleji Robotik Takımı Sidney’deki Macquarie Üniversitesi kampüsünde 4-7 Temmuz 2019 tarihlerinde düzenlenen “First Lego League Asia Pacific Open Championship” turnuvasında “Yenilikçi Çözüm” dalında birincilik ödülü kazandı.

4-7 Temmuz tarihlerinde Sidney Macquaire Üniversitesinde düzenlenen uluslar arası First Lego League Asia Pacific Open turnuvasına katılan ve yaşları 13-18 arasında değişen 8 öğrenciden oluşan Çevre Koleji robotik takımı “Yenilikçi Çözüm” dalında birincilik aldı.

Sidney Başkonsolosluğu’nu ziyaret eden başarılı ekibi kutlayan Başkonsolosluk, mesajında; “Sidney’deki Macquarie Üniversitesi kampüsünde 4-7 Temmuz 2019 tarihlerinde yapılan “First Lego League Asia Pacific Open Championship” turnuvasında “Yenilikçi Çözüm” dalında birincilik ödülü kazanan @CevreKoleji Robotik Takımı öğrencilerini tebrik ediyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Bilim Kahramanları Buluşuyor, dünyada 80 ülkeden 25.000’in üzerinde takımın katıldığı FIRST LEGO League (FLL) isimli bilimsel içerikli uluslararası turnuvanın Türkiye ayağıdır. Turnuvanın amacı 9-16 yaş arası çocuk ve gençlerin özgüven sahibi, sorgulayan, takım halinde toplumsal sorunlara çözümler üretebilir bireyler olarak yetişmelerine ve kendilerini geleceğin topluma duyarlı bilim insanı ve mühendisi olarak görmelerine katkıda bulunmaktır. FLL tematik, bilimsel, süreç ve takım çalışması odaklı bir turnuva olarak her yıl daha fazla katılımcı ve gönüllüyle hayata geçirilmektedir.

FIRST® LEGO® League / FLL , FIRST Vakfı ve LEGO firmasının ortak çalışmasından doğmuş, uluslararası, kar amacı gütmeyen bir programdır. Gençler ve çocuklar 4-10 kişi arası takımlar kurarak her yıl dünyanın gündemine ait farklı bir tema üzerinde araştırma yapıp, çözüm üretip, paylaşıp, özgüven inşa ederler. Farklı kaynaklar kullanarak, evrensel sunum metotları vasıtası ile takım olarak çalışmasını öğrendikleri bir deneyim yaşarlar.

Turnuvalara katılacak takımlar, 2-3 ay öncesinden çalışmaya başlar. Bir robot tasarlayıp, program yazarlar, araştırmalar sonucu özgün çözümler üretirler, teatral sunumlar yapar, süreç içinde kazan-kazan tavırları içselleştirerek, yaygınlaştırırlar. Takımlar önce yerel, sonra başarılarına göre ulusal ve uluslararası turnuvalara katılma fırsatı elde ederler.

2004 Yılından beri gerçekleşen turnuvanın bu yıl belirlenen uluslararası teması INTO ORBIT’dir. Dünyanın en büyük, çocuk ve gençlik organizasyonlarından biri olarak tanımlanan FLL turnuvasına katılan İstanbul Çevre Okulları Lise Takımı astronotların uzayda yaşadıkları problemlere çözüm projeleri geliştirdiler. Jüri üyeleriyle robot tasarımlarını ve öz değerler ile ilgili kazanımlarını paylaştılar.

Türkiye genelinde 554 takımın katıldığı First Lego League turnuvasında bölge şampiyonu olan Çevre Koleji robotik takımı, 9-10 Mart 2019’ta gerçekleşen ulusal turnuvada sergilediği üstün performansla Sidney’de düzenlenen Asia Pacific Open turnuvasında ülkemizi temsil etme hakkı kazanan tek Türk takımı oldu. Ayrıca En İyi Araştırma Ödülü kupasını da alan öğrencilerimiz 2 ödülle ulusal turnuvayı tamamladı. Yaşları 13-18 arasında değişen 8 öğrenciden oluşan takım 4-7 Temmuz tarihlerinde Sidney Macquaire Üniversitesinde düzenlenen uluslararası turnuvaya öğretmenleri Ahmet Yağmur Tanrıöver öncülüğünde katıldı. Turnuva öncesi hazırlıklar ve çevre gezisi için 29 Haziranda Sydney’de olan takım, turnuvanın tamamlanmasını takiben 7 Temmuz tarihinde geri döndü. Takımın ulaşım giderlerinin bir kısmına EnerjiSA, Arcelik ve Oxford University Press, kostümlerine de Defacto firması sponsor olarak karşıladı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ