logo

ÇEVRE SORUNLARI DÜNYANIN GELECEĞİNİ TEHDİT EDİYOR

ÇEVRE SORUNLARI DÜNYANIN GELECEĞİNİ TEHDİT EDİYOR

5 Haziran Dünya Çevre Günü, Dünya’da ABD’nin Paris İklim Anlaşmasından çekilme kararı, ülkemizde ise sanayi yatırımları için zeytin ağacı kıyımı yasasının gölgesinde kutlanıyor.

ÇEVRE SORUNLARI DÜNYANIN GELECEĞİNİ TEHDİT EDER HALE GELMİŞTİR

5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla açıklama yapan CHP Balıkesir Milletvekili Ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, çevre sorunlarının dünyanın geleceğini tehdit eder hale geldiğini kaydetti.

Bu yıl 5 Haziran Dünya Çevre Günü Dünya’da ABD’nin Paris İklim Anlaşmasından çekilme kararı, ülkemizde ise sanayi yatırımları için zeytin ağacı kıyımı yasasının gölgesinde kutlanıyor.

Günümüzde küresel ısınma dünyanın geleceğini tehdit eden en önemli olay olarak kabul ediliyor. Uzunca süren çalışma ve görüşmelerin ardından  BM bünyesinde 200 ülkenin imzası ile kabul edilen Paris İklim Anlaşmasının geleceği ABD Başkanı Trump’ın açıklamasıyla tartışmalı hale geldi. Küresel ısınmaya, dolayısıyla  iklim değişikliğine neden olan ülkelerin başında gelen ABD neye mal olursa olsun sera gazı emisyonlarının artışından geri adım atmama niyetinde olduğunu ortaya koydu. Yaşadığımız doğayı tahrip ederek, soluduğumuz havayı kirleterek, bütün canlılar için dünyayı yaşanmaz kılacak şekilde üretme ve ekonomilerini büyütme  peşinde olan ülkelerin sorumsuzluğuna karşı, çevreye ve doğaya saygılı üretimi benimseyen  ülkelerin ve kuruluşların gerekli mücadeleyi vermeleri kaçınılmaz hale gelmiştir. Çünkü çevre sorunları sınır tanımıyor, küresel ısınma coğrafya seçmiyor.  Dünyayı felakete sürükleyecek kararlardan vazgeçilmesinin sağlanması bugün için uluslararası politikanın en önemli gündemi olmalıdır.

TOPRAĞIN ALTINDAKİLER İÇİN ÜZERİNDEKİLERDEN VAZGEÇMEK ZORUNDA DEĞİLİZ

Toprağın altındakiler için üzerindekilerden vazgeçmeyi göze alan AKP iktidarı tarafından getirilen ve TBMM’de görüşmeleri süren,  zeytinciliğimiz ile zeytin ağaçlarımıza çok büyük darbe indirecek olan tasarı da AKP’nin çevre konusundaki samimiyetsizliğinin göstergesi niteliğindedir. İlgili Komisyonda CHP Milletvekilleri olarak verdiğimiz mücadeleyi Genel Kurul görüşmelerinde de sürdüreceğiz. Halkımızın ve duyarlı kamuoyumuz ile zeytin üreticilerimizin verdiği destekle asırlık zeytin ağaçlarımızı kesilmekten kurtarmak zorundayız.

Bu düşüncelerimle Dünya Çevre Gününü kutluyor; herkes için sağlıklı, güzel, yaşanabilir bir dünya diliyorum.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ