logo

Cezaevinde ‘Siyah’ Giymek Yasaklandı Mı?

Cezaevinde ‘Siyah’ Giymek Yasaklandı Mı?

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi TBMM Başkanlığına Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından yanıtlanması istemi ile verdi önergede “Siyah Giymek Yasak mı?” diye sordu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Gebze Kadın Kapalı Cezaevi’nden mahkûmların ilettiği bilgilere göre, örgütlerin propagandasını yapacağı gerekçesiyle Yeşil, askeri kıyafetler, Mavi, infaz koruma memurlarının kıyafetleri, Lacivert, infaz koruma memurlarının pantolonları, Kırmızı, renkteki kıyafetlerin giyilmesi yasaklandığının iddia edildiğini kaydeden CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, bu yasak renklere son günlerde “siyah”  renkte eklendiğinin iddia edildiğinin altını çizdiği önergesinde, “Kadın mahkûmlar, “siyah” renkte giysiler giymesine izin verilmediğini, gerekçesinin ise belirtilmediğini iddia etmektedirler”  ifadelerine yer verdi.

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemi ile verdiği yazılı önergede şu soruların yanıtını istedi:

“1. Cezaevlerinde hangi renk kıyafetlerin giyilmesi yasaktır? Gerekçesi nedir? Bu yasaklar cezaevlerine göre değişiklik mi göstermektedir?

2. Gebze Kadın Kapalı Cezaevi’nde “siyah” renkli kıyafet giymenin yasaklandığı iddiaları doğru mudur? Doğru ise “siyah” rengin yasaklanmasının gerekçesi nedir?

3. Gebze Kadın Kapalı Cezaevi’nde “siyah” renkli kıyafet giymenin yasaklandığı iddiaları doğru ise bu karar ne zaman alınmıştır? Karar alınmadan önce cezaevine sokulmasına izin verilen siyah renkli kıyafetler mahkum koğuşlarından toplanmış mıdır?”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ