logo

CHP, 17 İlçede Eğilim Yoklamasıyla Aday Belirleyecek

CHP, 17 İlçede Eğilim Yoklamasıyla Aday Belirleyecek

chpCHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, İstanbul’da CHP’li 13 belediye hariç 17 ilçede eğilim yoklaması, 9 ilçede ise eğilim ve anket çalışması ile adaylarını belirleyeceklerini söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Seçimi kazanabileceğimiz yerlerde kadın adaylar ve genç adaylar olacağını belirten Salıcı, 1989 yılı seçim rüzgarının yeniden yaşandığını belirtip, “Gezi ruhuyla birlikte 25 ilçeyi almayı planlıyoruz” dedi.

Seçime kendi adayları ile katılacaklarını ve ittifaklara kesinlikle kapalı olduklarını kaydeden Salıcı, “Belediye Başkanlığı ya da Meclis üyeliği üzerinden ittifaklara ve pazarlıkla karşıyız. Bu konuda genel merkezinde, il örgütünün de kararı kesin ve net” diye konuştu. Salıcı, CHP’nin İstanbul’da ilk kez seçime bu kadar hazırlıklı girdiğini, sandık görevlilerinin belirlendiğini ve mükerrer oya karşı önlem alındığını söyledi.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün de CHP’ye katılmasıyla yerel seçimlere yönelik siyasi partilerin aday belirleme süreci hızla devam ederken, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün de CHP’ye katılmasıyla parti içerisinde adaylık sürecide mücadele sürüyor.

Devlet memurlarının 1 Aralık’ta istifasının ardından yapılacak aday adaylığı başvuruları ile partiler adaylarını netleştirecek. CHP’nin uzun bir aradan sonra ilk kez bu yıl planlı ve hazır bir şekilde seçime gireceğini belirten Salıcı, “CHP’li belediyelerin nasıl denetleneceğinden, AKP’li belediyelerin nasıl izleneceğine kadar hepsinin planlamasını yaptık. Bizim hesaplamalarımıza göre yüzde 45’in üzerine çıktığımız zaman seçimleri kazanıyoruz. Bunun içinde ilk önce seçime yeni katılan seçmen sayasını tespit ettik. Bu yerel seçimlerde İstanbul’da yaşadıkları şehirlerden göç eden ve oy kullanma yaşı gelen 500 bin seçmeni inceliyoruz. Ayrıca seçmen sayısı 300 binden fazla olan ilçeler var. Bunların içinde CHP’nin oyunun düşük olduğu Bağcılar, Sultanbeyli gibi ilçeler mevcut. Orada yaklaşık 8 ay önce çalışmalara başlayarak yurttaşların dertlerini ve sorunlarını dinliyoruz” dedi.

CHP’li belediyelerin bulunduğu ilçelerin dışında 17 ilçede üyelerin tamamının oy kullanacağı şekilde teamül yoklaması yapılacağını söyleyen Salıcı, kayıtlı 81 bin 841 üye oyunu kullanacağını söyledi.  “Bu uygulama 1987’den sonraki en katılımcı aday belirleme yöntemidir” diye konuşan salıcı, Beyoğlu’nun da arasında olduğu 9 ilçede hem teamül yoklaması hem de seçmenler üzerinde anket çalışması yapılacağını ifade etti.

Beyoğlu, Başakşehir, Eyüp ve Pendik’in de aralarında olduğu 25 ilçeyi alacaklarını söyleyen Salıcı, bu ilçelerde kadın ve 30’lu yaşlarda belediye başkan adaylarının olacağını söyledi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ