logo

CHP 37. Olağan Kurultayı Bilkent Odeon’da Gerçekleştirilecek

CHP 37. Olağan Kurultayı Bilkent Odeon’da Gerçekleştirilecek

Mart’ta yapılacakken Kovid-19  nedeniyle 25-26 Temmuz’a ertelenen CHP 37. Olağan Kurultayı  hijyen ve sosyal mesafe kurallarıyla Ankara Bilkent Odeon’da gerçekleştirilecek.

Recep Kenan/itvhaber.com

28-29 Mart’ta yapılacakken Kovid-19 önlemleri nedeniyle 25-26 Temmuz’a ertelenen Ankara Bilkent Odeon’da gerçekleştirlecek CHP 37. Olağan Kurultayı’nın hazırlıkları tamamlanıyor.

BİLKENT ODEON’DA SEYİRCİSİZ KURULTAY

Açık hava gösteri merkezi Bilkent Odeon’da gerçekleşecek olan CHP kurultayı, Sağlık Bakanlığı önerileri doğrultusunda hijyen ve sosyal mesafe kuralları uygulanacak düzenlenecek. Seyircisiz olarak yapılacak kurultaya delegeler, görevliler ve basın mensupları dışında izleyici alınmayacak.

İzleyicisiz olarak yapılacak kurultayın ilk gününde genel başkanlık seçimi yapılacak. Kurultayın ikinci gününde ise 60 kişilik Parti Meclisi (PM) ile Yüksek Disiplin Kurulu seçimleri yapılacak. PM seçimlerinin çarşaf liste olması halinde uzayabileceği ön görülüyor.

DİVAN BAŞKANLIĞINA AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÖZLEM ÇERÇİOĞLU

CHP 37’nci Olağan Kurultay’ında, genel merkez tarafından Divan Başkanlığı için Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun önerileceği kaydediliyor.

KILIÇDAROĞLU, ATICI, CİHANER ve YARMAN OLASI ADAYLAR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden aday olduğu CHP 37’nci Olağan Kurultay’ında, eski Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, PM üyesi İlhan Cihaner ve Prof. Dr. Tolga Yarman aday adaylığını açıkladı. CHP’de Genel Başkanlığa adaylık için yüzde 5 delegenin imzası gerekiyor.

KURULTAYIMIZIN PAROLASI İKTİDARDIR

 Genel Merkez’de 37. Olağan Kurultay öncesi son kez toplanan MYK sonrası düzenlediği basın toplantısında kurultay ile açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “CHP bu ülkeyi yeniden ayağa kaldıracak iradenin partisidir. Milli mücadele meydanlarında kurulmuş, emperyalizme dur demiş, devlet kurmuş, çok partili demokrasiyi getirmiş, kimsesizlerin kimsesi sosyal devletle ülkemizi tanıştırmış CHP’nin 37. Olağan Kurultayını bu hafta sonu yapacağız. Kurultayımızın parolası iktidardır. Kurultayımızın hedefi, ilk seçimlerden sonra otoriter saray rejiminden kurtulup ülkemize güçlendirilmiş demokratik parlamenter sistemi getirmektir. Bizim davamızın doğruluğuna, kadrolarımızın liyakatine ve halkımıza inancımız tamdır.” Dedi.

KURULTAYIMIZI COVID-19 SALGINI NEDENİYLE OLAĞANÜSTÜ KOŞULLARDA YAPIYORUZ

Kurultay öncesi son Merkez Yönetim Kurulumuzun toplantısını gerçekleştirdiklerini kaydeden CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, açıklamasında “Sayın Genel Başkanımız dünyada ve Türkiye’de çok zor bir dönemde görev yapan tüm MYK üyelerimize üstün çalışmaları için teşekkür etti. Kurultaydan sonrada partimizi iktidara taşıyacak Parti Meclisimiz teşekkül edecek. Kurultayımızı Covid-19 salgını nedeniyle olağanüstü koşullarda yapıyoruz. Ne delegelerimizin ve diğer katılımcıların sağlığından ne de partimizin iradesinin en demokratik biçimde oluşmasından taviz vermeyeceğiz. Bu amaçla her türlü tedbiri özenle aldık, alıyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ