logo

CHP 37’nci Olağan Kurultayı’nda Genel Başkan Seçimi Sonuçlandı

CHP 37’nci Olağan Kurultayı’nda Genel Başkan Seçimi Sonuçlandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden aday olduğu CHP 37’nci Olağan Kurultay’ında yapılan serçimle delegenin desteğini alarak tekrar genel başkan seçildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden aday olduğu CHP 37’nci Olağan Kurultay’ında, 1356 delegeden oy kullanan 1319 delegeden 1251’inin oyu ile 6. Kez genel başkan seçildi.

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU TEŞEKKÜR KONUŞMASI

Divan Başkanı Özlem Çerçioğlu tarafından yapılan açıklamanın ardından 1251 delegenin oyu ile 6. kez genel başkan seçilen Kemal Kılıçdaroğlu, kürsüye gelerek delegelere teşekkür etti.

“Hedef İktidar” sloganıyla gerçekleştirilen CHP 37. Olağan Kurultaydaki konuşmasında, “Dostlarımızla birlikte iktidar olacağız” diye ittifak işareti veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasında, birlik ve beraberliğe işaret ederek her kesimden desteğin önemine vurgu yaparak, ““Türkiye, cumhuriyet tarihinin en ağır buhranını yaşıyor. Ama hiçbir vatanseverin, özellikle de hiçbir CHP’linin umutsuzluğa kapılma hakkı yoktur. Biz birlikte, inançla, kararlılıkla, azimle Türkiye’yi bu buhrandan çekip çıkaracağız.” dedi..

ZOR BİR GÖREV ÜSTLENDİĞİMİZİ BİLİYORUZ

Kılıçdaroğlu konuşmasında, “Zor bir görev üstlendiğimizi biliyoruz. Ama bu zorluk bizim umudumuzu perçinlemiştir. Büyük bir umutla yola çıktık, birlikte yola çıktık, birlikte mücadele edeceğiz. Kimseyi kırmadan, kimseyi dövmeden, herhangi bir şekilde kimseyi ötekileştirmeden 83 milyon insanı kucaklayarak onlara demokrasiyi, onlara güzelliği, onlara huzuru, onlara hiç kimsenin bir başkasını ötekileştirme hakkının olmadığını anlatarak yola çıkacağız.” İfadelerine yer verdi.

Aday olması beklenen Aytuğ Atıcı, İlhan Cihaner ve Prof. Dr. Tolga Yarman imza toplanamadığı için adaylıkları gerçekleşmedi. Aytuğ Atıcı, İlhan Cihaner ve Prof. Dr. Tolga Yarman kurultayda yaptıkları konuşmalarla düşünce ve eleştirilerini delegelere aktararak dile getirdi.

KILIÇDAROĞLU KURULTAY’IN TEK ADAYI

Aday olmak için ön görülen delegenin yüzde 5’i olan 68 delegenin imzasını sunamadıkları için Kemal Kılıçdaroğlu tek aday olarak CHP 37’nci Olağan Kurultay’ında seçime gidildi.

1251 DELEGENİN DESTEĞİNİ ALDI

Yapılan seçimde 1356 delegeden 1319 delege oy kullandı. CHP 37’nci Olağan Kurultay’ında tek aday olan Kemal Kılıçdaroğlu, 1251 delegenin oyu ve desteği ile ile 6. Kez genel başkan seçildi.

KILIÇDAROĞLU, ATICI, CİHANER ve YARMAN OLASI ADAYDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden aday olduğu CHP 37’nci Olağan Kurultay’ında, eski Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, PM üyesi İlhan Cihaner ve Prof. Dr. Tolga Yarman aday adaylığını açıkladı. CHP’de Genel Başkanlığa adaylık için yüzde 5 delegenin imzası gerekiyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ