logo

CHP 90. Kuruluş Yılını Kutluyor

CHP 90. Kuruluş Yılını Kutluyor

Kuruluşunun 90 yılını kutlayan Cumhuriyet Halk Partisi kuruluş yıldönümü kutlamaları  kapsamında  Ataşehir’de de bir dizi etkinlik düzenledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Cumhuriyet İlçe Başkanlığı, İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Ataşehir Belediye Başkanvekili İlhami Yılmaz, Belediye Meclis Başkanı Semih Selimoğlu, CHP İstanbul İl Disiplin Kurulu Üyesi Kenan Demir, Belediye Meclis üyeleri, Belediye Meclis üye aday adayları ve partililerden oluşan bir gurup CHP Mahalle Temsilciliklerini dolaşarak mahalle temsilcileri ve partililerle kuruluş yıldönümünü kutladı.

Örnek, Esatpaşa ve Fetih mahalleleri Temsilciliğinde yaşgünü pastasının kesildiği programda Ataşehir’deki 17 mahallenin temsil edildiği 9 temsilcilikten Ferhatpaşa temsilciliği dışında 8 mahalle temsilciliği ziyaret edildi.

Temsilciliklerde yaptığı konuşmalarla CHP’nin kuruluş ve çalışmaları ile birlikte amaç ve hedeflerini anlatan Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, beraberindeki ilçe yöneticileri ve partililer, temsilciliklerde mahalle yöneticileri ve partililerle sohbet ettiler.

“Bu gün güzel bir gün, bu gün 90 yıllık çınarın kuruluş yıldönümü. Bu ülkenin sokaklarında, mahallelerinde dostlarımızla; ülkemizin aydınlık insanlarıyla birlikte olmak için böyle bir program yaptık. Mahalle temsilciliklerimizde 90. Kuruluş yıldönümünü kutluyoruz. Bu onuru yaşatanlara, Başta Gazi Mustafa Atatürk, İsmet İnönü ve onların silah arkadaşlarına, yiğit yurtseverlere saygılarımızı sunuyoruz bu gün. Bayrağı taşıyıp bu güne getirenlere ve bugün yan yana ve onurluca bu mücadeleyi sürdüren başta Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere; hepimize, hepinize selam olsun. Cumhuriyet Halk Partisi’nin tarihi Türkiye’nin tarihi ile eşdeğerdir. CHP’nin kuruluşu Türkiye’nin kuruluşu ile aynı tarihtedir. CHP’nin kurucuları, Türkiye’yi kuranlardır.”diye konuştu.

“Ulusların kaderini tayin eden önemli günler vardır. 1. Dünya Savaşında topraklarımız düşmanlar tarafından işgal edildi. Yolculuğun bittiği yerde yeni bir yolculuk başladı. 30 Ekim 1918 Mondros mütarekesi ile ülkenin her tarafı işgal edildi. 19 Mayıs 1919’ta Mustafa Kemal ve arkadaşları yeni bir yolculuğa başladılar. Asker olarak ayak bastığı Anadolu’da 9 Eylül 1922 de düşmanı topraklardan attılar.”sözleriyle Atatürk’ün CHP’nin kuruluşu sırasındaki koşullarına dikkat çekti.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kahve köşelerinde, birkaç kişinin imzası ile kurulan partilerden olmadığını ifade eden Hakkı Altınkaynak, CHP’nin savaş koşullarında kurtuluş mücadelesi verilirken temelleri atılan bir parti olduğunun altını çizdi.

CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak; “Devrimleri yaşatan, 57 İslam ülkesinde tek demokrasisini işleten, yönünü batıya dönen ve çağdaş medeniyet seviyesini hedef alan düşüncenin devamı olan bir partidir.”diye bugün ki CHP’nin hedefini işaret ederek; padişahlıktan Cumhuriyetin ulusa yakışan rejim olduğuna inanan kadrolar tarafından cumhuriyet kurulduğunu, gerçekleştirilen devrimler sonrasında çok partili rejime CHP’nin kararlılığı sonunda geçildiğini belirtti.

90.yıl kutlama etkinlikleri kapsamında; Yeniçamlıca, Mevlana, Mimarsinan temsilcilikleri, Kayışdağı Temsilciliği, İçerenköy Temsilciliği, Küçükbakkalköy Temsilciliği, Yenisahra ve Barbaros Temsilciliği, Mustafa Kemal ve Aşık Veysel Temsilcilikleri, Fetih, Esatpaşa, Örnek Mahalleleri Temsilcilikleri, Atatürk Mahallesi Temsilciliklerini ziyaret eden CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak İlçe yöneticileri ile beraberindeki partililer temsilciliklerdeki mahalle yöneticileri ve partililer ile birlikte 90. Kuruluş yıldönümünü kutladılar.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ