logo

CHP ATAŞEHİR KADINLARINDAN ÖZGECAN YASASI EYLEMİ

CHP ATAŞEHİR KADINLARINDAN ÖZGECAN YASASI EYLEMİ

chp_atasehir_oturma (1)CHP Ataşehir Kadın Kollarının Prestij Caddesi’nde düzenlediği Özgecan Yasası ile “Kadın Cinayetleri ve Kadına Karşı Şiddete Hayır” eylemi sonrası basın açıklaması yaptı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları eş zamanlı olarak Türkiye genelinde aynı saatte bütün il ve ilçe başkanlıkları önünde, Özgecan Yasası’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden çıkması için oturma eylemi yaptı. Eylem sonrası yapılan açıklamada basın bildirisi olarak aynı metin okundu.

Ataşehir’deki oturma eylemi de ilçe başkanlığının da bulunduğu Küçükbakkalköy Mahallesi Prestij Caddesi’nde yapıldı. Bir saate yakın süren oturma eylemine sokakta geçen vatandaşlardan bazıları da destek verdi.

CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak ve yönetimi ile Cenk Emlik başkanlığındaki Gençlik Kollarının da destek verdiği oturma eyleminde basın açıklamasını Kadın Kolları Başkanı Nihan Erol yaptı.

HER GÜN EN AZ 5 KADININ ÖLDÜRÜLÜYOR

Türkiye’de her gün en az 5 kadının öldürülüyor olduğunu kaydeden CHP Ataşehir Kadın Kolları Başkanı Nihan Erol, tüm Türkiye’de CHP Kadın Kolları tarafından aynı zamanda yapılan basın açıklamasında; “Onlar, çoğu zaman, bizim için hikâyesini hiç bilmediğimiz, sadece birer rakam olarak adli tıp kayıtlarına geçiyor” dedi.

KATİLLER ARAMIZDA DOLAŞACAK

Özgecan’dan sonra da Türkiye’de birçok kadın öldürüldüğünü vurgulayan Nihan Erol, “Kadınlara bir hiç pahasına kıyan katillerinin yarın aramızda tekrar dolaşmaya başlayacağını hepimiz biliyoruz” diye konuştu.

DURUŞMADA KRAVAT TAKTIĞI İÇİN CEZA İNDİRİMİ ALIYOR

Erol, “Bugün, eşini öldüren bir erkek, sadece duruşmada kravat taktığı için ceza indirimi alıyor. Ya da bir kadına tecavüz eden erkek, kadın mini etek giydiği için tahrik indiriminden yaralanıyor. Ancak kanunlar, bir kadın benzer bir durumda olduğu zaman ise aynı işlemiyor. Bunun, yanlış ve adaletsiz bir uygulama olduğunu artık herkesin bilmesi lazım” ifadeleri ile kadın cinayetleri cezalarındaki iyi hal indirimlerinin adaletsizliğinden yakındı.

İNDİRİMİ ÖNÜNE GEÇECEK HUKUKİ DÜZENLEMELER YAPILMALI

Bu nedenle, kadın cinayetleri, kadına karşı şiddet ve istismar davalarında keyfi uygulanan tahrik indirimi, iyi hal indirimi gibi cezayı caydırıcı olmaktan çıkaran kararların alınmamasının önüne geçecek hukuki düzenlemelerin bir an önce yapılması gerektiğini ifade eden CHP Ataşehir Kadın Kolları Başkanı Nihan Erol, “Bu gerekli yasal düzenlemenin gerçekleşmesi için siyasi iradenin bir an önce harekete geçmesi gerekiyor ve işte bu yüzden, yasta değil emekten yana sokaktayız” şeklinde konuşarak açıklamasını tamamladı.

Prestij Caddesi’ndeki CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı önünde gerçekleştirilen oturma eylemi sonrası yapılan basın açıklamasının ardından kadınlar olaysız dağıldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ