logo

CHP Ataşehir’de Bayram Hediyesi

CHP Ataşehir’de Bayram Hediyesi

chp_bayramCumhuriyet Halk Partisi Ataşehir İlçe Teşkilatı Battal İlgezdi’nin de katılımı ile bayramlaştı. Bayram hediyesi CHP’nin yeni İlçe Merkezi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir İlçe Teşkilatı Hakkı Altınkaynak başkanlığında Kurban Bayramı’nın ikinci günü Saat 11.00’da ilçe binasında toplanarak bayramlaştı.

CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak’ın ev sahipliğinde gerçekleşen bayramlaşmaya, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve eşi Gamze Akkuş İlgezdi ile birlikte; Ataşehir Belediye Başkan yardımcıları Hüseyin Hışman, Abdullah Der, Ataşehir Belediye Meclis üyeleri, CHP Ataşehir İlçe yöneticileri ile mahalle yöneticiler, muhtarlar, partililer katıldı.

Bayramlaşmada konuşan CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, 9 Eylül’de 9o. Yaşını kutlayan CHP’nin Cumhuriyetin kuruluşundan bu güne ayakta kalabilen tek parti olduğuna dikkat çekerek, “90. Yılında dimdik ayakta ve iktidara talip bir başka parti yok, Cumhuriyet Halk Partisi bu güne gelesiye kadar ne hizmetler, ne devrimler yapmıştır. Bu ülkeye hizmet edenleri unutmayalım. Cumhuriyetin ilk yıllarında tüm imkansızlıklarla ülkemiz Demiryolu ağı ile örüldü. 1950’den sonra Menderes ve Bayar döneminde karayolu ağı yaygınlaştı.
1965’te sonra Adalet Partisi Demirel dönemde ülkenin ağır sanayi fabrikaları kuruldu. Tüpraş, Seydişehir, Aliağa rafineri, Ereğli Demir Çelik, Karabük Demir Çelik fabrikalarını kurdular. Ecevit döneminde de sosyal paylaşım yaygınlaştı. Sosyal Demokrasiyi yerleştirdi. Toprak işleyenin, su kullananın duygusunu bu topluma aşıladı. 1980’de Özal’la da üretileni satmanın yolunu açtılar.
Cumhuriyet Halk Partisi bu süreçte hep var. Muhalefette olsun iktidarda olsun hep var. 2002 yılında Ak Parti iktidara geldi. Bunlar da bir takım hizmetler yaptı.”diye geçmişi özetleyip, “Ama 2002 yılından öncesi yokmuş, bu güne kadar hiç bir şey yapılmamış gibi gösteriyorlar. Böyle nankörlük olmaz. AKP ülkeyi 2002 yılında kurulmuş gibi gösteriyor. Biz onlar gibi olmayacağız. Bu ülkede kimse hizmet yapmışsa ülkemiz için yapmıştır. Biz daha iyi hizmetlere talip olacağız.”dedi.

Bir ara Başbakan Erdoğan’ın Cumhuriyetin ilk yılları için;”Bu ülkeyi demir ağlarla örmüşlermiş.”ifadesi ile küçümseyerek bahsettiğini ama daha sonra; “Evet örmüşler.”diyerek gerçeği kabul ettiğinin altını çizen Hakkı Altınkaynak, bizimde cevabımız; “Evet, 1923’ten 1933’e kadar 3733 kilometre demir ağlarla ördük biz bu ülkeyi. Ama neyle ördük? ” Murçlarla, Balyozlarla, çekiçlerle el arabaları ile dağları taşları delerek ördük. Bugünkü gibi peynir doğrar gibi çalışan ileri teknoloji ürünü makineler yoktu. Hepimizi babaları, dedeleri senenin bir ayı devletimiz için çalıştı. Bu ülkenin dört tarafını demir ağlarla ördüler.”olmuştur.

Modern Olimpiyatların kurucusunun sözüne gönderme yapan Hakkı Altınkaynak, birinci olmaktan çok birinci olmak için yarışmanın daha anlamlı olduğunu söyledi. Ama birinci olanın da arkasında yola devam edilmesinin gereğine değindi. Ataşehir’de önemli adımlar attıklarını ifade eden Hakkı Altınkaynak, yönlerini sokağa, halka, STK’lara, Ataşehir’deki kurumlara döndürerek yaptıklarını söyledi.

Belediye Başkan ve Meclis üyesi aday adaylarına başarı dileyerek sözlerine başlayan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, geçmişe takılıp kalmayacaklarını, önlerine bakmaları gerektiğini nasıl başarılı olunacağının sorulması gerektiğini söyledi.

İLÇE BAŞKANIM ATAŞEHİR’E ÇOK GÜZEL BİR İLÇE BİNASI KAZANDIRDI
İlçe başkanına teşekkür eden İlgezdi, “Müthiş bir çalışma yapıyorlar arkadaşları ile beraber. Ataşehir’i belli bir noktaya taşıdılar. Binlerce yeni üye kaydı yaptılar. Üye kayıtlarını masa altına atmıyorlar. Hasıraltı etmiyorlar. Herkesi kayıt ediyorlar. Bu parti ne Malatyalıların, ne Tuncelililerin ne de Sivaslıların partisidir. Bu partide Ordulu da olacak, Kastamonulu da olacak. Herkes olacak. Bundan bazı arkadaşlarımız rahatsız. Bundan rahatsız olmaya gerek yok. Cumhuriyet Halk Partisi nasıl iktidar olacak. Herkesi kucaklarsanız herkesi kendi içinize alırsanız başarılı olursunuz. İlçe Başkanıma teşekkür ediyorum Ataşehir’e çok güzel bir ilçe binası kazandırdı. Bu gün yarın açılışı yapılacak. Kası ayında genel başkanımız gelecek kültür merkezlerinin açılışını yapmak için. Hep Söylüyorum; önümüzdeki dönemde, hem İstanbul’u alacağız, hem de 2015’te CHP’yi Türkiye’de iktidar yapacağız. Buna inanmak gerekiyor. İnanmazsanız başaramazsınız.“diye ifade etti düşüncelerini.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ