logo

CHP ATAŞEHİR’DE İLÇE BAŞKANI SEÇİLDİ

CHP ATAŞEHİR’DE İLÇE BAŞKANI SEÇİLDİ

chp (0)3.Olağan CHP Ataşehir İlçe Kongresi Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde gerçekleşti. Blok listeyle tek aday olan Hakkı Altınkaynak tekrar CHP Ataşehir İlçe Başkanlığa seçildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Erken genel seçimler nedeni ile ertelenen 3. Olağan CHP Ataşehir İlçe Kongresi Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde yapıldı.

300 delegenin imzası ile başkan adaylığına önerilen mevcut başkan Hakkı Altınkaynak 332 delegeden oy kullanan 262 delegenin 257 geçerli oyunu alarak tekrar ilçe başkanlığına seçildi.

Kongre eski CHP İstanbul İl Başkanı, Milletvekili ve PM üyesi Berhan Şimşek’in başkanlığında Güldenur Çavuş, Mustafa Kemal Aldoğan’dan oluşan divan tarafından yönetilen 3. Olağan CHP Ataşehir İlçe Kongresi Berhan Şimşek’in açılış konuşması ile başladı. Başkanlığa önerilmesi nedeni ile teşekkür eden Şimşek, kadına seçme ve seçilme hakkının verilişine dikkat çekerek, geçmişte alınan yüzde 42 oyu hatırlatarak CHP’li milletvekillerinin yapacakları muhalefetle “Başkan”da, “Başkancık”ta yaptırmayacaklarını söyledi.

CHP Ataşehir İlçe Başkanı Battal İlgezdi ile birlikte; CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Yakup Akkkaya, CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, eski İl Başkanı, PM Üyesi ve Milletvekili Berhan Şimşek, 25 dönem CHP milletvekilleri Kadir Gökmen Öğüt ve Celel Dinçer, Ataşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Sadi Özata, Ataşehir Belediye Başkan yardımcıları Abdullah Der, İlhami Yılmaz, Hüseyin Hışman, Namık Sürmen ve Kalender Özdemir, CHP Ataşehir İlçe örgüt yönetici ve üyeleri ile partililer katıldı.

FOTOLAR ve AYRINTILAR GELİYOR

PARTİ İÇİ KISIR ÇEKİŞMELERDEN, DEDİKODULARDAN SAKINILMALI

Başkan İlgezdi’nin kahvehanelerde, camilerde ve cem evlerinde iyi tanındığını gördüğünü CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya parti içi kısır çekişmelerden ve dedikodulardan sakınılması gerektiğini söyledi.

CHP 2019 GENEL SEÇİMLERİNDE İKTİDAR OLACAK

2019 Genel seçimlerinde iktidar olacaklarına inandığını söyleyen Başkan Battal İlgezdi, partinin sağa yönelmekten vazgeçmesi gerektiğini, yüzünü mutlaka sola dönmesi gerektiğini söyledi.

“Ne ilçe başkanı benim adamımdır, ne de ben ilçe başkanının adamıyım” diyerek hakkıı9ndaki söylentilere cevap varan Başkan İlgezdi Kongredeki konuşmasında; “Ne milletvekili ön seçimlerinde ne de mahalle delege seçimlerinde kimseyi önermedim” diyerek ilçe yönetimine müdahalesinin söz konusu olmadığını kaydetti.

İSTANBUL İL YÖNETİMİNİN NOTER BİLE OLAMADI

İstanbul İl yönetimini de eleştiren Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, İstanbul İl Yönetiminde değişimin şart olduğunu, il yönetiminin noter bile olamadığını ifade etti.

İlçe başkanının da belediye başkanının da görevlerinin belli olduğunu, seçilirse “eli sopalı başkan” olmasını istediğini söyleyen Başkan İlgezdi, herkesin kendi işini yapacağını belirttiği konuşmasında; müdahale etme niyeti olsa sandık başında olacağını kaydetti.

Söz talebinde bulunan konuşmacılar; Ahmet Keçeci, Kaya Uluyılmaz, Serkan Bektaş, Celal Yalçın, Alican Aykaç, Aykut Türkmen kürsüden 5’er dakikalık sürelerle konuşarak delegelere ve partililere hitap etti.

İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak tarafından okunan faaliyet raporu, Feyzullah Metin tarafından okunan hesap özetlerinin oylanarak ibra edilmesi sonrasında adaylık süreci başladı.

İlçe yönetim kurulu üyeleri, il delegeleri başvurusu divana yapılırken 300 delegenin imzası ile İçle Başkanı adaylığını Hakkı Altınkaynak teklifi yapıldı. Yönetim kurulu ise blok tek liste ile delegelerin oyuna sunuldu.

CHP DEVRİMLERİN VE SOSYAL DEMOKRASİNİN PARTİSİ

Kongredeki konuşmasında; Cumhuriyet Halk Partisi’nin Türk Halkının var olma iradesinin adı, bağımsızlık aşkı, özgürlük sevdası olduğunun altını çizen CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, CHP’nin Mustafa Kemal Atatürk’ün mayası olan cumhuriyetin, devrimlerin ve sosyal demokrasinin partisi olduğunu kaydetti.

Altınkaynak; “AKP, Türkiye’de rejimi tamamen değiştirme çabalarının son rendesine gelmiştir. AKP iktidarı, her geçen gün tek adam diktatoryasına dayalı, hukuk tanımaz, özgürlükleri ortadan kaldıran, ülke varlıklarını yandaşlarına peşkeş çektiren, tüm yolsuzlukları örtbas eden bir yönetim anlayışı ile ülkemizi sonu belirsiz maceralara sürüklüyor” dedi.

CHP, CUMHURİYET; CHP’Lİ, DEVRİMCİ OLMAK DEMEKTİR

CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak konuşmasında şunları kaydetti:

Cumhuriyet Halk Partisi; cumhuriyet demektir, eşitlik ve kardeşlik demektir, sosyal demokrasi demektir, yani hakça üretim hakça paylaşım demektir, emeğe saygı; devrimler demek, aydınlık Türkiye demektir.

Cumhuriyet Halk Partili olmak demek; devrimci olmak demektir, değişime cesaret edebilmek ve değiştirebilmek demektir. Çağ değiştirecek güce ve devrim yapacak iradeye sahip olmak demektir.

Bu devrimci ruh, Türkiye’ye yeni bir ufuk, Türk halkına ise yeni bir umut kazandıracaktır. Buna yürekten inanıyorum.

KARARLILIKLA, BİRLİK VE BÜTÜNLÜK İÇİNDE İKTİDARA YÜRÜYECEĞİZ

Hepimiz biliyoruz ki; CHP, bu ülkede çok önemli devrimler gerçekleştirmiştir. Partimiz gerçekleştirdiği bu devrimlerle kendisini sürekli yenilemiş bir partidir. Onun içindir ki, 92 yıllık tarihimizde dimdik ayakta duran tek partidir.

CHP’nin misyonu köklüdür ve ulusun karakterine uygundur. Öyleyse herkesten çok sorumluluklarımız var, bu tarihsel mirasımıza sahip çıkarak daha çok çalışacağız. Halkımız ile daha samimi bağlar kuracağız, kararlılıkla birlik ve bütünlük içinde iktidara yürüyeceğiz.

Hep birlikte; hukuksuzluklara, adaletsizliklere, demokrasi ve cumhuriyet karşıtlarına, zalimlere daha inançla ve daha kararlı olarak karşı koyacağız.

Daha çok düşünerek,  daha çok çalışarak, daha çok üreterek ülkemizin geleceğine sahip çıkacağız.

Hakkı Altınkaynak başkanlığındaki CHP Ataşehir İlçe Yönetimi şu isimlerden oluştu:
Ali Naki Efe, Ali Yiğin, Alican Aykaç, Büşra Kaya, Cafer Çağrıtekinci, Celal Yalçın, Ertuğrul Baysal, Hatice Işık, Kamil Yavuz, Mahir Ünal, Musa Şengül, Şehriban Ekmekçi, Tülay Uçar, Yasemin Çuhadar, Yılmaz Topuz, Yusuf Demir

Yedek Yönetim Kurulu Üyeleri:
Adnan Demir, Aytekin Şahin, Zeynep Ezgi Üzüm, Bahar Gökçeler, Ulviye Yalpi, Karabey ömür, Şennur Elementçi, Süreyya Akar, Genco Altay, Sevim Erdem, Süleyman Seyithanoğlu, Hasan Demir, Hüseyin Akın, Erol Tepebaşı, Arif Yıldırım, Hamza Azmaz

İl delegeleri ise şu isimlerden oluştu;
Akif Keçeli, Ali Rıza Yıldırım, Aykut Yalçın, Celal Dinçer, Dursun Akkuş, Erol Coşkun, Ersin Şahin, Hakkı Altınkaynak, Haydar Saraçoğlu, İsmail Tan, Kemal Yılmaz, Muammer Ayvalı, Murat Günel, Musa Ervüs, Mustafa Karaoğlu, Süleyman Ateş, Şahap Güven, Tarık Polat, Turan Aykanat, Türkmen Akkaya, Vedat Akyol, Zeynel Özdemir

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ