logo

CHP Karaca, ‘Hedefimiz Toplumsal Barışı Kalıcı Hale Getirmek’

CHP Karaca, ‘Hedefimiz Toplumsal Barışı Kalıcı Hale Getirmek’

CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, 1 Eylül Dünya Barış Gününde İzmir’den seslendi: hedefimiz toplumsal barışı kalıcı hale getirmek.

1 Eylül Dünya Barış Günü’nde İzmir İl Başkanlığı tarafından Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirilen “Barış, Demokrasi, İnsan Hakları Buluşması”nda konuşan CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, CHP’nin barış ve insan hakları konusundaki temel prensiplerini anlattı. İzmir Milletvekilleri, İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İlçe Belediye Başkanları, İl ve İlçe örgütünün katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda; toplumsal barışın imkanları, insan hakları temelli politikalar, somut adımlar değerlendirildi. Ardından gerçekleştirilen basın toplantısında 1 Eylül Dünya Barış günü mesajlarını paylaşan Gülizar Biçer Karaca, şunları söyledi:

TOPLUMSAL GÜVENİ YENİDEN İNŞAA ETMELİYİZ

Toplumun yüzde 50’sinden fazlası “yargının kişiye göre karar verdiğini” düşünüyor. Her 10 kişiden 3’ü yargının doğru karar vereceğine inanmıyor. Yüzde 50’sinden fazlası yargının siyasallaştığını, yargı mensuplarının baskı altında olduğunu, her 5 kişiden biri kanunların kendini koruyamaz hale geldiğini düşünüyor. Her 5 kişiden 3’ü kendinin ötekileştirildiğini, ayrımcılığa maruz kaldığını, kendini ikinci sınıf vatandaş olarak gördüğünü söylüyor. Basın özgürlüğü, toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkında, eğitim, sağlık, çalışma, barınma hakkında gelinen nokta, ne yazık ki verilen rakamlardan çok farklı değil.

TOPLUMSAL BARIŞIN KALICILIĞI İÇİN MÜCADELE

Bizler barışı yeniden tanımlamak sorumluluğu taşıyoruz. Savaşın olmadığı, silahların sustuğu sözde barış zamanlarında gerçekten toplumda kalıcı bir barış havası hakim midir? Özgürlüklerden, toplumsal huzurdan, insan haklarından söz edebilmek ne yazık ki mümkün değil. 5 temel sorunumuzdan biri toplumsal barış, toplumsal barışın tesisi için ise demokrasi ve insan hakları olmazsa olmazımızdır. Hiç kimse CHP anlayışında, etnik kökeni, siyasi düşüncesi, dini, inancı, kimliği, cinsiyeti her ne olursa olsun ötekileştirilemez.

HAK İHLALLERİNİN ÖNLENMESİ ESASTIR

Yoksulluk yüzünden eğitim hakkına erişemeyen, sağlıklı beslenmeden mahrum kalan parasızlık yüzünden mahrum olan çocuklarımızın yanında Saray şürekasının çocuklarının olduğu bir ülkede toplumsal barıştan söz edemeyiz. Tedavi edilme hakkına erişmek isteyen kanser hastalarımızın yaşadığı hasta hakları ihlalleri varken, engelli vatandaşlarımızın yerleşmesi gereken engelli kadroları boş tutulup çalışma hakkından mahrum bırakılıyorken, bakım yükünün yüklendiği kadınlar çalışma hayatından koparılıyorken, halkın haber alma özgürlüğüne ipotek konuyorken toplumsal barışın tesisinden söz etmek mümkün değildir.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ