logo

CHP KAYIŞDAĞI TEMSİLCİLİĞİ KOMŞULARIYLA BULUŞTU

CHP KAYIŞDAĞI TEMSİLCİLİĞİ KOMŞULARIYLA BULUŞTU

CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı Kayışdağı Mahalle Temsilciliği Kayışdağı Mahallesi’nde ikamet eden “Komşularıyla Buluşma ve Kaynaşma”  programı gerçekleştirdi.

CHP Ataşehir İlçe Başkanlığına bağlı Kayışdağı Mahalle temsilciliğinin parti üyesi olmayan Kayışdağı Mahallesi’nde ikamet eden komşularıyla kahvaltılı “Buluşma ve Kaynaşma”  programı Silence Hotel’de gerçekleşti.

CHP Ataşehir İlçe Başkanlığına bağlı Kayışdağı Mahalle Temsilciliğinin parti üyesi olmayan Kayışdağı Mahallesi’nde ikamet eden komşularıyla kahvaltılı “Buluşma ve Kaynaşma” programına Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, Meclis Üyesi Süleyman Karadağ, CHP Ataşehir İlçe Yöneticileri, Kayışdağı Mahalle Temsilciliği Başkanı Vedat Akyol, Mahalle temsilcileri ve mahalle sakinleri katıldı.

Ev sahibi olarak açılış konuşması yapan Kayışdağı Mahalle Temsilciliği Başkanı Vedat Akyol;”Katılım sağlayan tüm komşularımıza teşekkür ediyorum” dedi.

ALTINKAYNAK, “ALDIĞIMIZ NEFES KADAR BİRBİRİMİZE İHTİYACIMIZ VAR”

CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak; “En sıcak ve en toparlayıcı kelime “Komşularımız” Değerli komşularımız hoşgeldiniz. Ara sıra biraraya gelip sofralarımızda lokmalarımızı paylaşmak bizlerde sonderece güzel duygular uyandırıyor. Dünyada ve özellikle coğrafyamızda olup bitenlere baktığımız zaman birbirimize ne kadar ihtiyacımız olduğunu görüyoruz. Bu nedenle yeteri kadar tanımadığımız amabir arada yaşadığımız komşularımızla bir araya gelip hasbihal etmek için buradayız. Bu gün bu kahvaltımız bu gaye ile düzenlenmiştir. Bu kahvaltıyı organize eden Kayışdağı Mahalle Temsilciliğimize ve özellikle bu organizasyona ev sahipliği yapan .belediye Başkanımız Sayın Battal İlgezdi’ye sonsuz teşekkür ediyorum. Bizim aldığımız nefes kadar birbirimize ihtiyacımız var. Allah bizi bu topraklarda kader birliği içinde yaratmış. Bu topraklarda güzellikleride zorluklarıda birlikte paylaşmak zorundayız. Bu nedenle hep beraber ülkemizin geleceği için, kardeşliğimiz için, cumhuriyetimizin değerleri için, demokrasimiz için ortak paydada buluşmamız lazım. Bizim güvencemiz bu ülkede demokrasinin kurumlarıyla, kurallarıyla oturmasındandır, kişilere bağlı değildir. Düşüncemiz, fikirlerimiz ne olursa olsun ortak paydamız ülkemizin birliği, kardeşliği ve güçlü bir demokrasidir. Kendi onurumuz, yaşam hakkımız, çocuklarımızın geleceği için hep bereber ülkemize, birliğimize, demokrasimize, kardeşliğimize sahip çıkacağız” diyerek misafirlerini selamladı.

İLGEZDİ, “ALLAH’IN VERDİĞİ SELAMI BİRBİRİMİZDEN ESİRGEMEYELİM”

Kahvaltıya katılan Kayışdağlı vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi davet üzerine kürsüye gelerek birlik ve beraberliğe ne denli ihtiyacın olduğu bu günlerde anlamlı bir konuşma yaptı. İlgezdi; “Çok değerli komşularımız hepiniz hoşgeldiniz. Her anlayıştan, her görüşten, her yaştan vatandaşlarımızla bir arada olmak çok güzel bir duygu. Türkiyemizin mozaiği bu. Olması gereken de bu. Biz geçmişte bunu böyle öğrendik böyle sürdürmeye devam ediyoruz. Malatya’da okurken 5 köyün öğrencisi bir okulda okurdu. Kimin sağcı, kimin solcu olduğunu bilmezdik. Sadece dostluk vardı, insani ilişkiler vardı. Taa ki İstanbul’a gelene kadar. Ne insan ilişkileri kaldı ne komşuluk ilişkileri kaldı. Sizden bir ricam var; biz seçimden seçime yarışıyoruz. Hangi anlayıştan, hangi görüşten olursak olalım sabah evimizden çıktığımızda mutlaka komşumuza merhaba deyin, hal hatırını sorun. Allah’ın verdiği selamı birbirimizden esirgemeyelim. Bundan daha güzel bir duygu yok.

“KAVGANIZI SEÇİMDEN SEÇİME EDİN”

2009 yılında sizlerin desteğiyle ben belediye başkanı oldum. Bana oy verende vermeyende sağolsun. Çünkü benim anlayışımda herkes iyi bilir ki sadece insan vardır. Bizim için hangi partili olduğu farketmez. Bizim görevimiz, bu kente seçilirken herkese eşit mesafede davranmak, aynı noktada durmak ve herkese aynı hizmeti sunmaktır. Bu ancak böyle olursa biz bu kenti bütünleştiririz. Gün oluyor bakıyorsunuz siyasetçiler birbirlerine demediği lafı bırakmıyor. Vallahi ben utanıyorum. Türkiye perişan durumda, ekonomi allak bullak, dışarıda savaş… bir araya gelip bu işleri düzeltin. Bizim ihtiyacımız bir araya gelmek. Ülke kötüye gidiyor. Türkiyenin meselelerini masaya yatırıp ortak paydada bunu çözmek gerekir. Ben bir belediye başkanıyım, her gün yüzlerce iş adamı geliyor, ekonomik sıkıntıları çok fazla ve batmak üzereler. Bizim iktidardaki ve muhalefetteki parti liderleri el birliği ile acil şekilde bir araya gelip Türkiye’nin ekonomik ve siyasal bütünlüğünü bir an evvel sağlamaları gerekmektedir. Kavganızı seçimden seçime edin.

“BİR METRE YEŞİL ALAN BULSAM PARK YAPACAĞIM”

Birazda Ataşehir’den bahsetmek istiyorum. Biz belediyeyi aldığımızda ne altyapısı, ne yolları, ne parkları hiç bir şeyi yoktu. Ataşehir 17 mahalleden oluşan bir ilçe. 7 mahalle Kadıköy’den, 6 mahalle Ümraniye’den, 3 mahalle Üsküdar’dan, birde Sancaktepe’den geldi. Ümraniye Belediye Başkanı da, Kadıköy Belediye Başkanı da nasılsa bu mahalleler bizden gidecek diye paraları toplamışlar ama bir metrekare yatırım yapmamışlar. Biz bu ilçeyi elimize aldığımızda hiç bir şeyi yoktu. Bu arada eski muhtarımız Zeynel Özdemir’e teşekkür borcum var ona da teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi Fanerbahçe Kulübü Kayışdağın’da bulunan parkla ilgili çok ciddi bir yatırım yaptı. Zeynel Muhtarım o dönem orada muhtarlık yapıyordu ve onun büyük gayretleri, sizlerin büyük desteğiyle o park yerinde kaldı. Sizin mahallenizde bir metre yeşil alan bulsam park yapacağım. Çünkü çocuklarımızın nefes alacağı alanlar yok. Elimizde sadece burası var ve burada da eğer kısmet olursa bir gençlik merkezi yapacağım. Kentsel dönüşüm bölgesinde komşularımıza da oradan ev vereceğim. Yıl başından sonra bu projelere başlayacağız. Hepimize geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum”diyerek sözlerini tamamladı.

Kahvaltıda vatandaşların ve özellikle çocukların yoğun ilği gösterdiği Başkan İlgezdi, program boyunca vatandaşların istek ve taleplerini dinledi.

Kaynak: Serkan Şimşek

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ