logo

CHP 37. Olağan Kurultayı Ankara’da Anıtkabir Ziyareti İle Başlıyor

CHP 37. Olağan Kurultayı Ankara’da Anıtkabir Ziyareti İle Başlıyor

Kovid-19  nedeniyle 25-26 Temmuz’a ertelenen CHP 37. Olağan Kurultayı  hijyen ve sosyal mesafe kurallarıyla Ankara Bilkent Odeon’da seyircisiz gerçekleştiriliyor.

Cumhuriyet Halk Partisi 37. Olağan Kurultayı hijyen ve sosyal mesafe kurallarıyla Ankara Bilkent Odeon’da seyircisiz Anıtkabir ziyareti sonrası başladı.

DİVAN BAŞKANI OY ÇOKLUĞUYLA ÖZLEM ÇERÇİOĞLU

Gündemde yer alan Başkanlar Kurulu Başkanlığı’na önerilen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, oy birliği ile divan başkanı olarak görev yapması oy çokluğu ile kabul edildi.

DİVAN BAŞKANI SEÇİLEN ÖZLEM ÇERÇİOĞLU’DAN TEŞEKKÜR

Cumhuriyet Halk Partisi 37. Olağan Kurultayı’nda Divan Başkanı olarak önerilen ve oy birliği ile bu göreve getirilen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, kendisini bu göreve layık gören arkadaşlarına teşekkür etti. Çerçioğlu, Kurucu liderleri Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte kuruluşundan bu güne hizmet eden bütün partililerine teşekkür etti.

KURULTAY DELEGELERİ GENEL BAŞKAN, PM ve YGK ÜYELERİNİ BELİRLEYECEK

Anıtkabir ziyareti sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yönetimiyle birlikte gelişi ile İzleyicisiz olarak başlayacak CHP 37. Olağan Kurultayı  ‘nın ilk gününde genel başkanlık seçimi yapılacak. Kurultayın ikinci gününde ise 60 kişilik Parti Meclisi (PM) ile Yüksek Disiplin Kurulu seçimleri yapılacak. PM seçimlerinin beklendiği gibi çarşaf liste olması halinde uzayabileceği ön görülüyor.

AYASOFYA AÇILIRKEN KAPANAN ANITKABİR’E CHP’DEN ZİYARET

Ayasofya Camsi’nin 350 bin katılımla açıldığı 24 Temmuz günü kapanan Anıtkabir’i CHP 37. Olağan Kurultayı  öncesi ziyaret eden CHP yönetimi arasında yer alan CHP Geneşl Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi “İktidar Kurultayımız öncesi partimizin ve ülkemizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile ikinci Cumhurbaşkanımız ve Genel başkanımız İsmet İnönü’yü CHP heyeti olarak Anıtkabir’de andık. Fikirleri yolumuzu aydınlatıyor.” Paylaşımı yaptı.

DİVAN BAŞKANLIĞINA ÖZLEM ÇERÇİOĞLU ÖNERİLECEK

CHP 37’nci Olağan Kurultay’ında, genel merkez tarafından Divan Başkanlığı için Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun önerileceği kaydediliyor.

OLASI GENEL BAŞKAN ADAYLARI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden aday olduğu CHP 37’nci Olağan Kurultay’ında, eski Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, PM üyesi İlhan Cihaner ve Prof. Dr. Tolga Yarman aday adaylığını açıkladı. CHP’de Genel Başkanlığa adaylık için yüzde 5 delegenin imzası gerekiyor. Adaylıklarını açıklayanların yüzde 5 delege imzasını divana sunması ile adaylıkları kesinleşecek.

“KURULTAYIMIZIN PAROLASI –İKTİDAR-DIR”

Genel Merkez’de 37. Olağan Kurultay öncesi son kez toplanan MYK sonrası düzenlediği basın toplantısında kurultay ile açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “CHP bu ülkeyi yeniden ayağa kaldıracak iradenin partisidir. Milli mücadele meydanlarında kurulmuş, emperyalizme dur demiş, devlet kurmuş, çok partili demokrasiyi getirmiş, kimsesizlerin kimsesi sosyal devletle ülkemizi tanıştırmış CHP’nin 37. Olağan Kurultayını bu hafta sonu yapacağız. Kurultayımızın parolası iktidardır.” Açıklaması yapmıştı.

KILIÇDAROĞLU MANİFESTO AÇIKLAYACAK

CHP’nin Demokrat Parti iktidarı döneminde, 1959’da yaptığı kurultayda kabul edilen “İlk hedefler beyannamesi” benzeri bir manifestonun yayınlanacağı kurultayda, “devlet” anlayışı yeniden tanımlanacak, ceberrut ve baskıcı devlet yerine, sosyal devlete vurgu yapılacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklayacağı manifesto ile parlamenter sistemi merkeze alan yeni anayasa, ifade ve basın özgürlüğü, ekonomik kalkınmada devletin rolü konularında CHP’nin izleyeceği yol haritası kamuoyuna açıklanacak.

Adalet vurgusu da yapılacak manifestoda “Vatandaşını ezen değil, adaletiyle vatandaşını koruyan” devlet tanımı da yapılacak.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ