logo

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU 28 EKİM’DE İSTANBUL’DA

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU 28 EKİM’DE İSTANBUL’DA

maltepe_acilis_kkİstanbul’a gelerek Nail Güreli’nin cenaze törenine katılacak olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Maltepe Belediyesi’nin düzenlediği toplu açılış törenine katılacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, usta gazeteci Nail Güreli için 28 Ekim Cuma günü ikindi namazına müteakip Levent Cami’nde gerçekleştirilecek cenaze törenine katılacak.

CHP lideri Kılıçdaroğlu saat 18.00’de ise Gülsuyu Stadyumu’nda Maltepe Belediyesi’nin toplu açılış törenine katılacak.

kemal_kilicdaroglu

MALTEPE 93’ÜNCÜ YILA 17 ESERLE MERHABA DİYECEK

Maltepe Belediyesi Cumhuriyet’in 93’üncü yıldönümüne, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılacağı dev açılışlarla merhaba diyecek. Yapılacak törenle, Gülsuyu Stadı başta olmak üzere 17 eserin açılışı gerçekleştirilecek.

“Maltepe Seninle Değişiyor” sloganıyla çalışmalarını aralıksız sürdüren Maltepe Belediyesi, 17 eserin toplu açılışına imza atacak. 28 Ekim 2016 Cuma günü saat 18.00’da Gülsuyu Stadı’nda yapılacak ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılacağı toplu açılış töreninde, ünlü sanatçı Ferhat Göçer de konser verecek. Törende Gülsuyu Stadı başta olmak üzere, Altın Yıllar Sosyal Yaşam Evi, İoanna Kuçuradi Kadın Dayanışma Evi, Üreten Engelliler Merkezi, Küçükyalı Tıp Merkezi, Fikret Otyam Sanatevi, Süreyyapaşa Cam Atölyesi, Mataş Halı Atölyesi, Kadın Girişimcilik Mutfağı, Büyükbakkalköy Spor Sahası ve 7 mahallede yapılan “Zübeyde Hanım Çocuk ve Gündüz Bakımevleri”nin açılışı yapılacak.

“MALTEPE DEĞİŞİYOR”

Maltepe’yi bir dünya kenti haline getirme çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirten Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, tüm İstanbulluları açılışa davet ederek, “Söz verdiğimiz projelerimizi bir bir hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Açılışını yapacağımız bu eserlerimiz, kadın, genç, yaşlı, engelli, çocuk tüm Maltepelileri kucaklıyor” dedi.

GÜLSUYU STADI

*5 bin metrekare alan üzerine inşa edilen Gülsuyu Stadı, 11 yıllık uzun bir aradan sonra Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın göreve gelmesiyle tamamlandı.

*Suni çim sahaya sahip olan ve amatör spor karşılaşmalarının da oynanabileceği stat, bin 500 seyirci kapasitesine sahip.

*Ayrıca Büyükbakkalköy Mahallesi’ne de belediye tarafından bir spor sahası kazandırıldı.

ALTIN YILLAR SOSYAL YAŞAM EVİ

*Altın Yıllar Sosyal Yaşam Evi, 50 yaş ve üzeri vatandaşların yaşam kalitelerini arttıracakları, çay-kahve içip sohbet edebilecekleri, oyun oynayabilecekleri, kitap ve günlük gazetelerini okuyacakları, film izleyebilecekleri bir mekan.

*Her gün 08.00 ile 16.30 saatleri arasında hizmet verecek merkezde, film gösterimleri, tavla turnuvaları, hobi bahçeleri gibi sosyal etkinlikler de gerçekleştirilecek.

İONNA KUÇURADİ KADIN DANIŞMA EVİ

*Maltepe Belediyesi’nin, Türkiye’nin önde gelen filozoflarından Prof. Dr. Ioanna Kuçuradi’nin adını verdiği ve Kadın, Aile ve Engelli Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı olarak açılan Kadın Danışma Merkezi, Maltepe Belediyesi sınırları içerisinde 7 gün 24 saat danışmanlık hizmeti verecek.

ÜRETEN ENGELLİLER MERKEZİ

*Engellilerin yaşama katılmasını sağlamak, kendilerini geliştirmeleri ve ailelerine destek olmaları amacıyla kurulan bir merkezde ayrıca, engelli vatandaşlar eğitim de alacaklar.

KÜÇÜKYALI TIP MERKEZİ

*Maltepe Belediyesi Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı olarak kurulan bu merkezde, ilk kademe sağlık hizmetleri verilecek.

FİKRET OTYAM SANATEVİ

*Maltepe Belediyesi, 9 Ağustos 2015’te hayatını kaybeden ünlü yazar, ressam ve gazeteci Fikret Otyam, hayattayken çalışmalarına başladığı merkezi kurdu. Merkezde Fikret Otyam’ın eserleri ve kişisel eşyalarının sergileneceği bir müzeyle, amatör sanatçıların çalışma yapabileceği ve eserlerini sergileyebileceği bir sergi salonu da yer alacak.

SÜREYYAPAŞA CAM VE MATAŞ HALI ATÖLYESİ

*Kadınların sosyal yaşama ve iş yaşamına daha fazla katılımının sağlanması amacıyla açılan bu atölyelerde üretilen ürünleri, aynı zamanda satarak gelir elde eden Maltepeli kadınlar, el ürünlerinin yapımları hakkında da kendilerini geliştiriyorlar.

KADIN GİRİŞİMCİLİK MUTFAĞI

*Kadınların sosyal hayata katılması ve kadın istihdamının arttırılmasını hedefleyen “Maltepe Girişimcilik Mutfağı” projesiyle, toplamda 250 kadına eğitim verilecek, 35 kadına da istihdam fırsatı yaratılacak.

ZÜBEYDE HANIM ÇOCUK VE GÜNDÜZ BAKIMEVLERİ (KREŞLER)

*Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, seçim beyannamesinde söz verdiği “Her mahalleye kreş” sözünü yerine getirmeye devam ediyor. Toplam 7 kreş hizmete açıldı. Her kreşte; 4 sınıf, 1 yemekhane, 1 mutfak, 1 ofis, yetişkin ve çocuk tuvaletleri, basket potası, kauçuk kaplı oyun alanı, yer satrancı ve müzik aletlerinin bulunduğu oyun alanları yer alıyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ