logo

CHP Milletvekili ÖĞÜT, Bakan Akdağ’a KHB Genel Sekreterlerini Sorudu

CHP Milletvekili ÖĞÜT, Bakan Akdağ’a KHB Genel Sekreterlerini Sorudu

SONY DSCCHP  İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen ÖĞÜT, TBBM Başkanlığı’na, KHB genel sekreterlerin görevlerini suistimal şikayetleri ile ilgili yazılı soru önergesi verdi.

Recep Kenan/Ataşehirweb.com

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen ÖĞÜT, TBBM Başkanlığı’na, Kamu Hastaneler Birliği genel sekreterlerin görevlerini suistimal ettiğine ilişkin dile getirilen şikayetlerin cevaplandırılmasını isteyen bir yazılı soru önergesi verdi.

Bazı genel sekreterlerin mesai saatlerinde yaptığı keyfi değişikliklerin, çalışanlarda hak kayıplarına ve sağlık hizmeti bekleyen vatandaşların da mağduriyetine sebep olduğuna dikkat çekerek; Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemi ile Türkiye Büyük Millet meclisi Başkanlığı’na yazılı soru önergesi verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen ÖĞÜT’ün TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesi şöyle;

Kamu Hastaneler Birliği Yasası gereği, Genel Sekreterlik makamı birliğin en üst karar ve yürütme organıdır ancak bazı kentlerdeki genel sekreterlerin görevlerini suistimal ettiğine ilişkin şikayetler dile getirilmektedir. Öyle ki bazılarının, sağlık kurum ve kuruluşlarında Tam Gün Yasası’yla verilmiş olan mesai sonrası çalışma hakkını hiçbir gerekçe göstermeden kaldırdığı söylenmektedir. Bu uygulama, tüm sağlık çalışanlarını bir ek gelirden yoksun bıraktığı gibi vatandaşı da mağdur duruma düşürmüştür.

Bu doğrultuda;

1) Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterinin sağlık kurum ve kuruluşlarında Tam Gün Yasası’yla verilmiş olan mesai sonrası gönüllü çalışma hakkını hiçbir gerekçe göstermeden kaldırdığına yönelik bakanlığınıza ulaşmış bir şikayet ya da başvuru var mıdır?

2) Tam Gün Yasası ile belirlenen haftalık 40 saatlik çalışma süresinin de yine genel sekreterler tarafından günlük 9 saate, dolayısıyla haftada 45 saate çıkarıldığı iddiaları dile getirilmektedir. Bu konuyla ilgili bakanlığınıza ulaşmış bir şikayet ya da başvuru var mıdır?

3) Yasa ile verilen hakların, yasa değişikliği olmadan ve gerekçesiz alınması hukuka aykırı değil midir?

4) Söz konusu iddialar ile ilgili bir araştırma yapmayı planlıyor musunuz?

5) Kendilerine verilen hakları suistimal eden ya da yetki aşımı yaptığı tespit edilen genel sekreterler hakkında nasıl bir yaptırım uygulanması planlanmaktadır?

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ