logo

CHP MV. KADİR GÖKMEN ÖĞÜT’TEN BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ MESAJI

CHP MV. KADİR GÖKMEN ÖĞÜT’TEN BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ MESAJI

kadir (2)Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili MV. KADİR GÖKMEN ÖĞÜT yaptığı yazılı açılmayla, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü gazetecilerin gördüğü baskıya değindi.

Recep Kenan/itvhaber.com

CHP İstanbul Milletvekili MV. KADİR GÖKMEN ÖĞÜT 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nde yaptığı açıklamada, ülkemizin dünya basın özgürlüğü sıralamasında 197 ülke arasında 120’nci sırada olduğuna dikkat çekerek, 62 gazetecinin terörist olarak tutuklandığı, mesleklerini yaptıkları için baskı gördüklerine değindi.

CHP İSTANBUL MV. KADİR GÖKMEN ÖĞÜT’ÜN DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ MESAJI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili MV. KADİR GÖKMEN ÖĞÜT,3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nde yaptığı yazılı açılmada; “Dünya basın özgürlüğü sıralamasında 197 ülke arasında 120’nciliği Kongo, Fiji, Liberya gibi ülkelerle paylaşıyor olmamız, dünyada en çok gazeteciyi hapseden ülkeler arasında ilk sırada yer almamız ve yine 62 gazetecimizin terörist oldukları iddiasıyla tutuklu bulunması, 21. Yüzyıl Türkiye’sinin şüphesiz ki en kara tablolarından biridir. Araştırdıkları, sorguladıkları, asıl işleri olan gazetecilik mesleğini yaptıkları için baskı ve tehdide maruz kalan ve parmaklıklar ardına hapsedilen gazetecilerin olması ülkemizde gerçek demokrasinin varlığını şüpheli kılan en önemli göstergedir. Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nde adına yaraşır mesajlar yayımladığımız bir Türkiye ümidiyle, koşul, mekan ve mesai gözetmeksizin, fedakarca çalışan sizlerin Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü kutluyorum.”dedi.

Paylaşın:
#

SENDE YORUM YAZ