logo

CHP MYK MİTİNG KARARINI AÇIKLADI

CHP MYK MİTİNG KARARINI AÇIKLADI

chp_selin_sayek_bokeGenel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında olağanüstü toplanan CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun mitinge katılması kararını aldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), öğle saatlerinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, parti genel merkezinde olağanüstü toplandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Doç. Dr. Selin Sayek Böke, olağanüstü toplantı sonrası sonrasında yaptığı basın açıklamasında, “Kamuoyunun yaptığı çağrılar dikkate alınarak bugün MYK’mız detaylı bir değerlendirme yaptı. Bu değerlendirme sonucunda Sayın Genel Başkanımızın mitinge katılmasına karar verilmiştir” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Böke’nin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında olağanüstü toplanan Merkez Yönetim Kurulu’nun gündemine ilişkin parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında Cumhuriyet Halk Partisi MYK’sının olağanüstü toplandığını kaydederek; “15 Temmuz darbe gecesinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi bombalandığında, bizim milletvekillerimiz hangi gerekçeyle Meclis’te bulundularsa; aynı gerekçelerle partimiz 7 Ağustos’ta yapılacak Demokrasi ve Şehitler Mitingine de katılacaktı. Bu katılımı; milletvekillerimiz, il başkanımız ve grup başkan vekillerimiz sağlayacaklardı” ifadeleri ile 7 Ağustos’ta yapılacak Yenikapı mitingine katılma gerekçesini açıkladı.

Kamuoyunun yaptığı çağrılar dikkate alınarak bugün MYK’da detaylı bir değerlendirme yaptıklarının altını çizen Selin Sayek Böke, 7 Ağustos’ta yapılacak Yenikapı mitingine katılma konusunda aldıkların kararını; “Bu değerlendirme sonucunda Sayın Genel Başkanımızın mitinge katılmasına karar verilmiştir. Demokrasiye olan bağlılığımız, hukukun üstünlüğüne olan ihtiyaç ve inancımız, şehitlerimize duyduğumuz sonsuz saygı sebebiyle verdiğimiz kararlarda, kararlığımız devam etmektedir” ifadeleri ile açıkladı.

Böke, kararı bizzat arayarak Başbakana Kılıçdaroğlu’nun bildireceğini kaydederek, “Sayın Genel Başkanımız ayrıca, birazdan Sayın Başbakanı arayarak kararla ilgili görüşlerini kendisiyle detaylı olarak paylaşacaktır” dedi.

Edinilen bilgiye göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Başbakan Binali Yıldırım’ı arayarak Yenikapı’daki mitinge katılma kararını belirtti.

KILIÇDAROĞLU BAŞBAKANI ARAYARAK KARARINI BİLDİRDİ

Kılıçdaroğlu telefonla gerçekleşen görüşmede Başbakan’dan mitingde; devlet protokolü ve programı uygulanması, en büyük poster olarak Atatürk posterinin bulunmasını, parti sembolü olan müzik çalınmamasını ve program tamamlana kadar hiç bir liderin alandan ayrılmamasını talep etti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ