logo

CHP Örgütü Asgari Ücret Önerisini Halka Anlatıyor

CHP Örgütü Asgari Ücret Önerisini Halka Anlatıyor

Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye geneli ile birlikte İstanbul il ve ilçe örgütleri tarafından yürüttükleri çalışma ile CHP’nin 3.100 TL olan asgari ücret önerisini halka anlatıyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Komisyonu’na partileri tarafından yapılanı asgari ücret önerisi ile ilgili çağrıyı aktarıyorlar.

ÜLKEMİZDE ÇALIŞANLARIN %43’Ü ASGARİ ÜCRET ALIYOR

CHP tarafından yapılan açıklamada, “Ülkemizde çalışanların %43’ü asgari ücret alıyor. Avrupa ülkelerine kıyasla en düşük asgari ücret Türkiye’de veriliyor. Vatandaş her geçen gün fakirleşmeye devam ediyor… #AsgariÜcret en az 3100 TL olmalıdır.” ifadeleri paylaşıldı…

ASGARİ ÜCRET VERGİSİZ VE EN AZ 3100 TL OLMALI

Stand kurarak halkla asgari ücret önerisini paylaşan Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Örgütü, “Kötü ekonomi yönetimiyle yoksulluğa mahkum edilen milyonlarca yurttaşımızın, insani yaşam koşullarına erişebilmesi için Asgari Ücret Tespit Komisyonu’na açık çağrımızdır: Asgari ücret vergisiz ve en az 3100 TL olmalıdır. #AsgariÜcret3100TL” ifadeleri ile Asgari Ücret Komisyonu’na partileri tarafından yapılanı çağrıyı aktarıyorlar.

BAŞKANI MANSUR YAVAŞ, ASGARİ ÜCRETİ AÇIKLADI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, asgari ücret görüşmeleri devam ederken yaptığı açıklamada, “Yılbaşıyla birlikte belediyemizde görevli mesai arkadaşlarımızın maaşının en az 3100 TL olmasına karar verdik. Tüm çalışma arkadaşlarıma emekleri için teşekkür ediyor, aldığımız kararın şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. #AsgariÜcret3100TL” ifadelerine yer verdi.

KILIÇDAROĞLU’NUN SOSYAL MEDYADAN YAPTIĞI AÇIKLAMA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Asgari ücret ile geçimini sağlayan vatandaşlarımız için asgari ücret; vergisiz net 3.100 TL olmalıdır. Asgari ücretin açlık sınırının altında olması kabul edilemez. Asgari ücret ile geçimini sağlamaya çalışan yurttaşlarımızın, insani yaşam koşullarına kavuşabilmesi için asgari ücretin en az 3100 TL olması ve asgari ücretin vergiden muaf olması gerekmektedir. #AsgariÜcretÖnerim” ifadeleriyle Asgari ücretin vergisiz net 3.100 TL olmasını istedi.

Ataşehir’in de aralarında olduğu ilçe örgütleri de asgari ücret ile ilgili çalışmaları ilçelerde yürütüyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ