logo

CHP Paylaşımı, ‘Kemal Kılıçdaroğlu Bir Sorunu Daha Çözdü’

CHP Paylaşımı, ‘Kemal Kılıçdaroğlu Bir Sorunu Daha Çözdü’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elektrik faturası kesintisi duyurusuna CHP’den yapılan açıklamalarda “Kemal Kılıçdaroğlu bir sorunu daha çözdü” ifadeleri paylaşıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duyurusunun ardından ilk olarak 2018 yılında elektrik faturalarındaki TRT payının kaldırılması için kanun teklifi verildiği hatırlatılan CHP’den yapılan açıklamalarda “Kemal Kılıçdaroğlu bir sorunu daha çözdü” ifadelerine yer verildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son olarak 27 Ekim tarihinde CHP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, Erdoğan’a hitaben, “Elektrik faturalarındaki KDV’yi kış boyunca kaldır. Sana söylüyorum, sadece TRT fonunun kaldırılması bile tek başına yüzde 20 oranında bir indirimin sağlanmasına neden olacak. O nedenle diyorum, derhal kaldır” açıklamasına yer vermişti.

CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç tarafından hazırlanan “Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi” TBMM Başkanlığı’na sunulmuştu.

Vatandaşın elektrik faturalarına ek maliyetler yükleyen unsurların azaltılması için CHP tarafından hazırlanan kanun teklifinde; elektrikte KDV yüzde 18’den yüzde 1’e düşürüleceği, TRT payının kaldırılacağı, kayıp-kaçak ve sayaç okuma bedellerinin faturaya yansıtılamayacağı ön görülüyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ