logo

CHP ve İYİ Parti’nin İstanbul’da Aday Paylaşımları Belirlendi

CHP ve İYİ Parti’nin İstanbul’da Aday Paylaşımları Belirlendi

CHP ve İYİ Parti arasında varılan uzlaşmada iki parti 23’ü büyükşehir toplam 50 ilde ve ilçeler ile birlikte İstanbul’un 39 ilçesinde işbirliğine gidileceği açıklandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul’da Millet İttifakının hangi ilçelerde birlikte, hangi ilçelerde kendi adaylarını gösterecekleri belli oldu. Varılan uzlaşmaya göre CHP İstanbul’un 39 ilçesinin 25’inde, İYİ Parti de 4 ilçede birbirilerinin adaylarını destekleme, 10 ilçede ise her iki parti kendi adaylarıyla seçime gidiyor.

CHP ve İYİ Parti arasında yapılan ve sonuçlanan görüşmelerde iki parti 23’ü büyükşehir toplam 50 ilde ve ilçelerde işbirliğinde anlaşma sağladı. İki parti arasında yapılan görüşmelerin sonuçları CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından yapılan ortak basın açıklaması ile duyuruldu.

İki parti arasında varılan uzlaşmaya göre CHP İstanbul’un 39 ilçesinin 25’inde, İYİ Parti de 4 ilçede birbirilerinin adaylarını destekleme, 10 ilçede ise her iki parti kendi adaylarıyla seçime gitme kararı aldı.

CHP-İYİ PARTİ İSTANBUL’DA 39 İLÇESİNİN 29’UN DA ORTAK

CHP-İYİ Parti İstanbul’un 39 ilçesinin 29’un da ortak hareket edecek. CHP; Adalar, Ataşehir, Avcılar, Bahçelievler, Başakşehir, Bayrampaşa, Beylikdüzü, Beyoğlu, Büyükçekmece, Çatalca, Çekmeköy, Esenyurt, Eyüpsultan, Fatih, Gaziosmanpaşa, Kartal, Küçükçekmece, Maltepe, Sancaktepe, Sarıyer, Silivri, Şişli, Tuzla, Üsküdar ve Zeytinburnu’nda, İYİ Parti ise; Arnavutköy, Bağcılar, Esenler ve Kağıthane aday çıkaracak. İstanbul’un diğer 10 ilçesinde ise her parti kendi adayını gösterecek.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ