logo

CHP YENİ SÖZCÜSÜ AÇIKLADI: KONGRE KARARI ALDIK

CHP YENİ SÖZCÜSÜ AÇIKLADI: KONGRE KARARI ALDIK

Selin Sayek Böke’nin istifası sonrasında CHP’nin yeni sözcüsü belli oldu. Böke’den sonra CHP Parti Sözcülüğüne gelen Bülent Tezcan MYK’da kongre kararı alındığını duyurdu.

 Recep Kenan/itvhaber.com

Merkez Yönetim Kurulu’nda kongre kararı alındığını ve takviminin oluşturulduğunu belirten CHP Parti Sözcüsü, takvim içerisinde yetki kullanmada Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl’ün yetkilendirilip ve görevlendirildiğini kaydettiği açıklamasında; “Bu çerçevede elimizde bir takvim vardır. O takvim çerçevesinde önümüzdeki günlerde bütün örgütlerimiz çalışmalarına başlayacaktır. Takvimin bir bölümü Genel Merkezin yapacağı işleri düzenlemektedir. Dolayısıyla Genel Merkez aşamasındaki üye kayıtlarının yeniden, yeni seçmen kütüklerine göre gözden geçirilmesi, düzenlenmesi, aktarmaların yapılması gibi ilçe örgütlerinin değil, Genel Merkezin yapacağı işlemler vardır. O işlemler tamamlandıktan sonra ilçe örgütlerinin yapacağı askı ve diğer işlemler devam edecektir. Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız da o takvim doğrultusunda çalışmaları yürütmektedir.”ifadelerinde bulundu.

CHP PARTİ SÖZCÜSÜ BÜLENT TEZCAN KİMDİR?

CHP Parti Sözcülüğüne getirilen Bülent Tezcan, 18 Mayıs 1965 yılında doğdu. 30 Temmuz 2012 tarihinden bu güne Genel Başkan Yardımcılığı görevini sürdüren Bülent Tezcan, 2011 yılından beri yapılan tüm genel seçimlerde CHP Aydın milletvekili olarak meclise girdi. Bülent Tezcan 18 Mayıs 1965 tarihinde Samsun’un Havza ilçesinde doğdu.

1989 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Tezcan 1990 yılından itibaren Aydın’ın Kuşadası ilçesinde serbest avukat olarak çalışmaya başladı. Çok sayıda demokratik kitle örgütünde üye ve yönetici olarak çalıştı. Kuşadası İlçe Başkanlığı ve iki dönem Aydın İl Başkanlığı görevlerini sürdürdü. Evli ve iki çocuk babası olan Tezcan, orta düzeyde İngilizce bilmektedir.

İlk defa 2011 Türkiye genel seçimleri’nde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın milletvekili olarak meclise giren Tezcan, 30 Temmuz 2012 tarihinde CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden sorumlu genel başkanlığı görevine başladı. Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri’nde tekrar CHP Aydın milletvekili olarak meclise girdi. Anayasa Komisyonu üyesidir. Ayrıca Adalet Komisyonu üyeliği de yaptı.  24. Dönemde Aydın Milletvekili seçilen ve Adalet Komisyonu Üyeliği yapan Bülent Tezcan, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ