logo

CHP’de İzmir İl Kongresi Sonuçlandı, Sıra İstanbul’da

CHP’de İzmir İl Kongresi Sonuçlandı, Sıra İstanbul’da

CHP İzmir İl Başkanlığı’nın olağan kongresinde seçime tek aday olarak giren mevcut il başkanı Deniz Yücel, 611 delegenin 258’inin oyunu alarak ikinci kez başkan seçildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

CHP İzmir 37.Olağan İl Kongresi 8 Şubat 2020 Cumartesi günü, Kültürpark içindeki Celal Atik Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Kongre yeter sayısına ulaşılmasının ardından başlayan olağan genel kurulun divan başkanlığına CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca seçildi.

Yeterli imza sayısına ulaşan ve divana teslim eden adaylardan Cüneyt Oğuz’un adaylığı resmileşti.

Mevcut başkan Deniz Yücel de yeterli imzayı toplayınca iki adaylı seçim olacağı öngörülmüştü.

İtiraz üzerine bazı delegelerin hem Cüneyt Oğuz hem de Deniz Yücel’e imza verdiği ortaya çıkınca delegeler yeniden divana çağrıldı. Mükerrer oy veren delegeler tercihini Yücel’den yana yapınca Oğuz’un yeterli oy sayısı geriledi ve adaylık hakkı kazanamadı.

Seçime tek aday olarak giren Deniz Yücel, 611 delegenin 258’inin oyunu alarak bir kez daha CHP İzmir İl Başkanı oldu.

Çarşaf liste ile gerçekleştirilen kongrede il yönetimine 169, kurultay delegeliğine 159 kişi aday oldu. Kongrede 30 kişilik il yönetimi, dokuz kişilik disiplin kurulu ve 56 kişilik kurultay delegesi seçildi. Deniz Yücel’in il yönetimi listesinden hiçbir isim çizik yemedi. Yeni yönetim için yapılan seçimde en yüksek oyu Cansu Malatyalı alırken, onu Özcan Durmaz ve Aygül Eryılmaz takip etti.

Kurultay delegeliğinde ise en yüksek oyu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer alırken, Deniz Yücel 339 oy aldı. 56 kişilik kurultay delegesi listesinde yer alan Önder Koç seçim sonucunda liste dışı kaldı. Koç’un yerine beyaz listede yer alan Gürbüz Bal kurultay delegesi seçildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ