logo

CHP’de Meclis Üyesi Adaylarını MYK Belirleyecek

CHP’de Meclis Üyesi Adaylarını MYK Belirleyecek

CHP_ist _il-2-CHP Genel Merkezi gönderdiği genelge ile eğilim yoklaması sonrasında Belediye Meclis üyelikleri aday belirleme yetkisini il ve ilçelerden aldı. Adayları MYK belirleyecek.

Recep Kenan/itvhaber.com

Belediye Başkan adaylıkları büyük ölçüde belli olan CHP’de İstanbul’da Kadıköy ve Çekmeköy Belediye Başkan adaylığı belirsizliğini koruyor.

Başkan adaylıklarının belirlenmesi sonrasında il ve ilçelerde yaşanan bazı sorunlar CHP Genel Merkezi’ni harekete geçirdi. Başkan adaylıkları sonrasında meclis üyelikleri aday belirlenme beklentisi sürerken CHP Genel Merkezi’nden gelen bir yazı ile listelerin CHP MYK tarafından düzenleneceği tüm örgütlere bildirildi. CHP MYK tarafından meclis üyelikleri belirlenecek yerler arasında İstanbul bütün ilçeleri ile yer alıyor.

Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil imzalı genelgede; İl Başkanlığı görevleri arasında olan aday belirleme yetkisi ile birlikte listeleri YSK’ya bildirme görevi de CHP MYK tarafından üstlenilmiş olduğu ifade ediliyor. Bu durum karşısında İstanbul ve İzmir ile birlikte diğer il örgütlerinin tutumu merak ediliyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ