logo

CHP’den 14 Mart’ta Anlamlı Ziyaret: Cemil Taşcıoğlu Unutulmadı

CHP’den 14 Mart’ta Anlamlı Ziyaret: Cemil Taşcıoğlu Unutulmadı

Covid ile mücadelede yaşamını yitiren ilk sağlıkçılardan Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu’nun ailesini ziyaret eden Gamze Akkuş İlgezdi, Kemal Kılıçdaroğlu’nun mektubunu sundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi covidle mücadelede yaşamını yitiren ilk sağlıkçılardan olan Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu’nun ailesini ziyaret ederek CHP’nin 14 Mart Tıp Bayramında yaşamını yitiren sağlıkçılar için hazırladığı hatıra pullarını ve genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu‘nun mektubunu sundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu‘nun pandemi ile mücadelenin simge isimlerinden olduğunu ifade ederek, “CHP olarak covidle mücadele ederken yaşamını yitiren tüm sağlıkçıların ailelerine minnetimizi sunmak için hatıra pulları tasarladık. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun mektubu ile birlikte bu pulları ailelerimize gönderiyoruz. 14 Mart Tıp Bayramında, burada Cemil Hocamızın ailesi ile olmaktan mutluluk duyuyorum” dedi.

CHP’li Akkuş İlgezdi, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle pandeminin 1. yılında bu mücadelede yaşamını yitiren sağlıkçılara minnet duyduklarını dile getirerek, “Yaşamları pahasına halkımızı sağlıklarına kavuşturmak için mücadele eden sağlık şehitlerimizin anısına biz CHP olarak bir teşekkür, bir minnet göstergesi olarak hatıra pulları bastırdık ve tüm sağlık şehitlerimizin ailelerine yolladık. Onların anıları önünde saygı ile eğiliyorum” diye konuştu.

Pullar Hakkında Bilgi Verdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Covid-19 salgınıyla mücadelenin ön safında yer alan tüm sağlık emekçilerine şükran borçlu olduklarını dile getirerek, “Onlar günlerce evlerine gidemediler. Sevdiklerinden ayrı; evlat kokusuna, aile sıcaklığına hasret kaldılar. Tek amaçları vardı: Yaşam kurtarmak. Onlar bir canı daha yaşatabilmek, bir aileye umut olabilmek için hiç çekinmeden kendi canlarını ortaya koydular” dedi.

CHP’li Akkuş İlgezdi, “Ne yapsak haklarını ödeyemeyiz. İyi ki varlar” diyerek, bu nedenle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu kutsal mücadelede hayatını kaybeden sağlıkçıların ailelerine gönderilmek üzere bir mektup kaleme aldığını kaydetti.

Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, “Biz de Halkla İlişkiler, Kültür ve Sağlıktan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı olarak, kaybettiğimiz evlatlarımızın aziz hatırasını gelecek nesillere aktarmak için hatıra pulları hazırladık Genel Başkanımızın mektubunda ifade ettiği üzere hazırlanan pullar, yaşam döngüsünü vurgulayan ‘hayat ağacını’ ve ‘fedakârlığı’ ifade ediyor” dedi.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ