logo

CHP’li Belediyelerde Asgari Ücret Net Olarak En Az 3100 Lira

CHP’li Belediyelerde Asgari Ücret Net Olarak En Az 3100 Lira

Cumhuriyet Halk Partisi’nin çalışmasını yatığı asgari ücret çalışmaları kapsamında CHP’li belediyelerin tamamı asgari ücret net olarak en az 3100 lira olarak belirledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından yapılan görüşmeler tamamlanarak 2021’de geçerli olacak net asgari ücreti yüzde 21.56 oranında yani 500 TL’lik artışla 2 bin 825 TL olduğu açıklandı.

2 bin 825 lira 90 kuruş olarak belirlenen 2021 yılının net asgari ücretin CHP’li belediyeler en düşük 3 bin 100 lira olarak uygulanacağı açıklandı.

CHP’NİN ASGARİ ÜCRET ÖNERİSİNİ NET OLARAK 3 BİN 100 TL

Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından yapılan görüşmelerde belirlenen rakamın yetersizliği çalışan kesimlerden tepki çekerken muhalefetten de eleştirilere hedef oldu. Daha önce asgari ücret önerisini net olarak 3 bin 100 TL olarak açıklayan CHP ve millet ittifakı belediyelerinden bu doğrultuda açıklamalar geliyor.

CHP’Lİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİNDE ASGARİ ÜCRET EN AZ 3 BİN 100 TL

CHP’li Büyükşehir belediyelerinden Ankara, Adana, İzmir, Eskişehir ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da 2021 yılında belediyede asgari ücretin 3 bin 100 TL olacağını duyurdu.

CHP’Lİ İLÇ BELEDİYELERİNDE ASGARİ ÜCRET EN AZ 3 BİN 100

CHP Büyükşehir ve İl belediyeleri ile birlikte Manisa Akhisar, İzmir Bornova ve Konak, Mersin Mezitli, Balıkesir Edremit, Rize Fındıklı, Konya Tuzlukçu ve Eskişehir Tepebaşı belediyelerinin de aralarında olduğu ilçe belediyelerinde asgari ücret en az 3100 lira olarak açıklandı.

MANSUR YAVAŞ BAŞLATTI DEVAMI GELDİ

Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından asgari ücret açıklanmadan önce Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş “Belediyemizde görevli mesai arkadaşlarımızın maaşının en az 3100 TL olmasına karar verdik” açıklamasını yapmıştı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar belediye çalışanlarına vereceği asgari ücretin 3 bin 100 TL olacağını duyurdu.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de belediye personelinin yılbaşından itibaren alacağı en düşük maaşın 3350 TL olacağını açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, belediye ve bağlı şirketlerinde çalışan personel için asgari ücret 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren net 3 bin 100 lira olacağını duyurdu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş da 2021 Ocak ayından geçerli olmak üzere asgari ücretin 3 bin 100 lira olacağını açıkladılar.

Konya’nın Tuzlukçu İlçesi’nin CHP’li Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa ise belediyede asgari ücreti 4 bin 500 lira olarak uygulanacaklarını duyurdu.

ASGARİ ÜCRET 3.200 +2 BAYRAM, 1 MAYIS İKRAMİYESİ VE FAZLA MESAİ

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Edirne Belediyesi olarak 1 Ocak 2021’den itibaren işçi kardeşlerimize asgari (en düşük) ücret 3.200 TL+ 2 bayram ikramiyesi+1 Mayıs ikramiyesi+2 tane 10’ar günlük ikramiye ve fazla mesai ücreti vereceğiz.” Açıklaması yaptı.

Balıkesir Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, 1 Ocak 2021’den itibaren Edremit Belediyesinde asgari ücretin net 3 bin 600 olarak belirlendiğini açıkladı.

Rize Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Ş. Çervatoğlu, Fındıklı Belediyesi çalışanlarında asgari ücretin en aza 3 bin 900 tl olarak uygulanacağını açıkladı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ