logo

CHP’li Emeklilerden Hükümete Protesto

emekliCHP İstanbul 1. Bölge SKM öncülüğünde Kadıköy Altıyol’da bir araya gelen emekliler “Emeklilere iki maaş ikramiye için bütçe yok” diyen hükümeti protesto etti.

Kadıköy Altıyol’da bir araya gelen emekliler, emeklilikte yaşa takılanlar ve bir grup CHP’li “Emeklilere iki maaş ikramiye için bütçe yok” diyen hükümeti protesto etti. CHP’liler ve emekliler aynı zamanda tüm annelerin Anneler Günü’nü kutladı.

Altıyol’dan Kadıköy Meydanı’na alkışyarla yürüyen CHP’liler halka karanfil dağıttı. CHP’lilerin yürüyüşüne halk ve esnaf alkışlarla destek verdi.

CHP İstanbul 1. Bölge milletvekili adayı Barış Yarkadaş, yaptığı konuşmada  “11 milyon emekli AKP iktidarı tarafından açlık sınırıda yaşamaya mahkum edildi” dedi. Emeklilere “Gelin bu kaderi CHP ile birlikte değiştirelim” diyen Yarkadaş, “7 Haziran’da CHP’ye oy verin yaşanacak bir Türkiye’yi birlikte kuralım” çağrısı yaptı. ‘Emekliye her bayramda ikramiye’ vaadini yineleyen Barış Yarkadaş, “Bu bizim sözümüzdür CHP herkesin insanca yaşaması için mücadele ediyor siz de bu mücedeleye katılın” diye konuştu.

CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Ali Cihat Işık da yaptığı konuşmada bugün Soma’da miting düzenleyen Somalı ailelere ve özellikle annelere selam gönderdi. Somalı annelerin Anneler Günü’nü kutlayan Işık, alkışlarla Somalı annelerin Anneler Günü’nü kutladı ve Soma’yı unutmadıklarını söyledi.

Eyleme, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcıları Ali Cihat Işık, Cemal Coşkun, CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekil adayları Barış Yarkadaş, Necdet Saraç, İlkay Orhan, İrfan Karacan, CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin, CHP Maltepe İlçe Başkanı Hasan Solmaz, CHP Çekmeköy İlçe Başkanı Erdoğan Bozkurt, CHP Sultanbeyli İlçe Başkanı Hayati Bozkaya ve Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak katıldı.

Gerçek Gündem

emekli_chp_eylem

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ